eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Újoncok Egervári keretében

Kijelölte 22 fős keretét Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a júniusi Csehország és Írország elleni felkészülési mérkőzésekre.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a keretbe négy olyan játékos kapott meghívót, akik korábban nem léptek pályára a nemzeti csapatban: a debreceni Szakály Péter és Mészáros Norbert, valamint Megyeri Balázs, az Olympiakosz és Gyurcsó Ádám, a Videoton játékosa. A keret tagja Kádár Tamás is, ő azonban csak az U21-es válogatott Törökország elleni Eb-selejtezője után csatlakozik a csapathoz.

"Négy olyan játékost jelöltünk a keretbe, aki korábban még nem volt köztünk az A válogatottban, de az elmúlt hónapokban kiemelkedő teljesítményt nyújtott klubcsapatában" - mondta Egervári Sándor. "A DVSC két meghatározó játékosának, Mészáros Norbertnek és Szakály Péternek a meghívása, azt gondolom, nem meglepetés, ők már a Bajnokok Ligájában is bizonyították, hogy nemzetközi szinten is megállják a helyüket, és Megyeri Balázs is kiérdemelte a meghívót, hiszen fantasztikusan jó idényt tudhat maga mögött."

A szakvezető hozzátette, Gyurcsó Ádám személyében a keret tagja egy olyan fiatalember is, aki szerinte nagyon szép jövő előtt áll, és lehetőséget szeretett volna biztosítani számára, hogy ne csupán a jövő játékosa lehessen, hanem már a jelené is.

"Képességei alapján komoly karrier előtt áll, meghívását nem nevezném megelőlegezett bizalomnak, idei teljesítményével kiérdemelte a kerettagságot" - mondta Gyurcsóról a szakember.

A keretből továbbra is hiányzik a hosszú ideje sérült Gera Zoltán, valamint Rudolf Gergely és Priskin Tamás, továbbá Elek Ákos és Lázár Pál azért nem kapott meghívót, mert klubcsapatukban kevés szerepet kapnak.

A válogatott kerete:

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Vanczák Vilmos (Sion), Lipták Zoltán (Újpest FC), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Mészáros Norbert (DVSC), Juhász Roland (Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Kádár Tamás (Newcastle United)
Középpályások: Halmosi Péter (Haladás, Varga József (DVSC), Koman Vladimir (AS Monaco), Szakály Péter (DVSC), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Buzsáky Ákos (Queens Park Rangers), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton)
Támadók: Szalai Ádám (Mainz), Németh Krisztián (RKC Waalwijk), Szabics Imre (Sturm Graz)

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×