eur:
394.39
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nem indulhat a Győr az EL-ben

Elutasította a Győri ETO FC fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), így érvényben marad az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábbi határozata, amelynek értelmében a zöld-fehér gárda két évig nem indulhat a kontinentális kupákban.

A CAS döntése - amelyet a győriek szerdán, sajtótájékoztatón jelentettek be - azt jelenti, hogy ha az ETO az OTP Bank Ligában másodikként vagy harmadikként zár, akkor a negyedik is indulhat majd az Európa Liga selejtezőjében.

Az UEFA fellebbviteli bizottsága korábban azért zárta ki két évre - de legfeljebb egy részvételre - a Győrt az európai kupasorozatokból, mert a szervezet szerint a magyar együttes úgy játszott az EL 2010/11-es selejtezőjének 1., 2., 3. és utolsó, 4. fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben a szövetség licenckövetelményeinek, s nem tett eleget a 2009. december 31-én lejárt tartozási kötelezettségének.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×