eur:
395.78
usd:
366.78
bux:
65712.52
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Előnyben a Vasas

A Vasas 6-5-re győzött az Eger ellen a férfi vízilabda ob I döntőjének első meccsén a Komjádi uszodában.

Vasas-Eger 6-5 (2-0, 1-2, 0-2, 3-1)

góldobók: Kiss G. 2, Brguljan, Boskovic, Vámos, Steinmetz B. 1-1, illetve Graham, Mezei 2-2, Biros 1

A címvédő Eger és a bajnoki alapszakaszt nyerő Vasas nyitócsatája a két győztes meccsig tartó fináléban a vendéglátó angyalföldiek vezetésével rajtolt: a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely vette be távoli bombával a szintén háromszoros ötkarikás aranyérmes Szécsi Zoltán kapuját akkor, amikor az első negyednek már a fele letelt (1-0). Aztán a kölcsönösen fegyelmezetten és keményen védekező csapatok csatájában az újabb hosszú gólcsendet megtörve közvetlenül az első szünet előtt emberelőnyből a montenegrói légiós, Drasko Brguljan talált be (2-0).

A második nyolc perc elején kettős fórt hibázott el a Vasas, de ezt megúszta büntetlenül, viszont a negyed közepén már nem így történt: emberelőnyből a center Mezei Tamás szépített, majd a hevesiek szintén balkezes kanadai vendégmunkása, Kevin Graham villant, ugyancsak fórból (2-2). Maradt azonban még idő hazai válaszra: a horvát világbajnok, Miho Boskovic messziről lőtt védhetetlenül a hálóba (3-2).

A nagyszünet után - hat az öt elleni játéknál - az egriek másik háromszoros olimpiai bajnoka, Biros Péter bombázott a bal sarokba, s alig valamivel később hasonlóképpen nagy góllal jelentkezett be Graham is (3-4).

A befejező negyedben tovább nőtt a vendégek előnye: szép figura lezárásaként Mezei célzott pontosan, majd a hazaiak használták ki a létszámfölényt, amikor is Vámos Márton zúdította jó helyre a labdát (4-5). Újabb Vasas-fórból újabb Vasas-gól következett: Kiss egyenlített szűk három perccel a vége előtt, s egy perc volt hátra, amikor a hazai győzelmet érő találat is megszületett Steinmetz Barnabás jóvoltából, aki ejtésből volt eredményes (6-5).

A döntő második meccsét csütörtökön (18:30 ó) játsszák Egerben.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×