eur:
392.98
usd:
366.61
bux:
66687.09
2024. április 25. csütörtök Márk

Casillas szerint "lesgólt" lőtt Ribéry

A Real Madrid elleni 2-1-es győzelem után szolidan ünnepelnek a Bayern játékosai. Õk is tudják, még nem dőlt el a csata. A spanyoloknál Iker Casillas az első gól szabályosságát vitatja, José Mourinho szerint pedig nem kell "történelmi léptékű" siker majd a visszavágón a továbbjutáshoz.

A Bayern München - folytatva a hagyományokat, megőrizve hosszú hazai veretlenségét a BL-ben, s tovább javítva a királyi klub elleni, kitűnő müncheni mérlegét - 2-1-re legyőzte a Real Madridot a Bajnokok Ligája idei első elődöntőjében.


Az első félidőben a mezőny legjobbjának bizonyult Franck Ribéry vitatott góllal szerzett vezetést a hazaiaknak. Lövése után Iker Casillas és az utolsó védő között még ott állt Luiz Gustavo, a Bayern brazilja is. Howard Webb játékvezető úgy ítélte meg a helyzetet, hogy a labdához hozzá nem érő középpályás nem zavarta a világbajnok kapust a védésben. Iker Casillas ellenben, a klubja honlapján úgy foglalt állást, hogy zavarta a védésben, a labda gyors meglátásában az előtte álló Bayern-játékos.

A spanyol Marca egyébként a tudósításában csak a tízes skálán ötösre értékelte a bíró teljesítményét, de ismert elemző, a vitás eseteket játékvezetői szempontból analizáló rovatában Andujar Oliver úgy foglalt állást, hogy Webb helyesen döntött, "nem volt les" Ribéry góljánál. Sőt, Oliver megjegyzi, hogy Marcelo kiállítást érdemelt volna a 90. percben elkövetett brutális és buta szabálytalanságáért. (Ebben a kérdésben az InfoRádió tudósítása is így foglalt állást.)

Visszatérve a mérkőzésre: a Real Madrid a második félidőben Mesut Özil góljával kiegyenlített, s kényelmesen játszott. A Bayern sokkal ambíciózusabban futballozott, mindenképpen előnyt akart szerezni, ennek lett az eredménye Mario Gomez 12., a mostani BL-szezonban elért gólja. A Real Madrid a nyolcaddöntő idegenbeli mérkőzésén, Moszkvában is gólt kapott az utolsó percekben, de a visszavágón fölényesen nyert. Most nehezebb dolga lesz.

Jupp Heynckes, a bajorok edzője szerint csapata megérdemelte a győzelmet. José Mourinho a "lesgólról" nem kívánt beszélni, de arról igen, hogy szerinte nem kell majd történelmi léptékű győzelemre a döntőbe jutáshoz. Reflektált arra a tényre is, hogy a mérkőzés előtt, a müncheni stadion öltözőjéből ellopták Mesut Özil három, Cristiano Ronaldo két és Karim Benzema egy pár futballcipőjét - de csak annyit tett hozzá, "ilyesmi a Bernabéuban nem fordulhatna elő".

A Marca osztályozókönyve szerint Fabio Coentraón ment el a mérkőzés, a portugál 1-es osztályzatot kapott a tízes skálán. A lap Pepét és Benzemát (8-8) látta a legjobbnak, utánuk Sergio Ramos következett a sorban (7) - ez utóbbi érthetetlen. Nem tetszett az ítészeknek a két védekező középpályás, Xabi Alonso és Khedira játéka (5-5), s úgy vélték, Cristiano Ronaldo (6) is elmaradt szokásos teljesítményétől. A többiek osztályzata: Iker Casilas 6, Arbeloa 5, Di María 6, Özil 7, Granero 5, Higuaín 5, Marcelo 4. José Mourinho is csak ötöst kapott.

A német Kicker szerint Gomez góljának köszönhetően kinyílt az ajtó a hazai rendezésű döntőbe vezető úton a Bayern München előtt. A legnagyobb példányszámú német napilap, a Bild osztályzatai szerint Ribéry és Özil volt a két csapatban a legjobb. A bulvárlapnál az egyes a legjobb (világklasszis teljesítményt jelölő) osztályzat, a kettes jó, a hármas közepes, a négyes gyenge teljesítmény. Bayern: Neuer 2 - Lahm 3, Boateng 3, Badstuber 2, Alaba 2 - Schweinsteiger 3, Luiz Gustavo 3 - Robben, 3 Kroos 2, Ribéry 2 - Gomez 2. A cserék közül Müller 3.

Real Madrid: Iker Casillas 2 - Arbeloa 4, Pepe 3, Sergio Ramos 3, Fabio Coentrao 4 - Khedira 4, Xabi Alonso 3 - Di María 3, Özil 2, Cristiano Ronaldo 3 - Benzema 3. A cserék közül Marcelo 3. A Bild szerint - az osztályzatokból erre lehet következtetni - minden csapatrészben felülmúlta a Real Madridot.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×