eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Előny a Bayernnél, kikapott a Real Madrid

A Bayern München Mario Gomez a hajrában elért góljával 2-1-re legyőzte a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A játék képe alapján a helyenként túlságosan kényelmesen futballozó spanyolok ellen megérdemelten nyert a bajor csapat.

Az előzetes összeállításokhoz képest mindkét edző egy helyen változtatott. José Mourinho Marcelo helyett honfitársát, Fabio Coentraót állította balhátvédbe, ez egy egyszerűbb csere. Jupp Heynckes ellenben úgy döntött, a támadásokhoz értő Thomas Müller helyett a védekezésben sokkal jártasabb, brazil Luiz Gustavóval kezd. A mérkőzést a 2010-es világbajnokság döntőjének bírája, Howard Webb vezeti.

A kezdő csapatok. Bayern: Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Schweinsteiger, Luiz Gustavo - Robben, Kroos, Ribéry - Gomez. Real Madrid: Iker Casillas - Arbeloa, Pepe,, Sergio Ramos, Fabio Coentrao - Khedira, Xabi Alonso - Di María, Özil, Cristiano Ronaldo - Benzema.

1. perc (20.45): Megkezdődött a találkozó.

7. perc: (20.52): Az első helyzet a Madridé volt, Mesut Özil passza után Karim Benzema 12 méterről lőhetett, Manuel Neuer a kapu fölé ütötte a labdát.

A Madrid eddig aktívabb, noha Cristiano Ronaldótól még nem láttunk semmit. Feltűnő ugyanakkor Di María és a sokat visszalépő Benzema aktivitása.

16. perc: (21.01): Talpra szökkent több mint hatvanezer ember az Arénában: Ribéry elesett Sergio Ramos mellett a tizenhatoson belül. Howard Webb visszajátszás nélkül is jól látta, amit a tévé segítségével mi is könnyen megállapíthattunk: a francia feldobta magát.

18. perc (21.03):
Nemes bosszú! A bajorok középpályása, Toni Kroos szöglete után a tizenhatoson belül a labda Badstuberről Franck Ribéry elé pattant, aki laposan és egyből a hálóba bombázott. Bayern-Real Madrid 1-0

21. perc (21.06): Cristiano Ronaldo 30 méteres szabadrúgása fölé szállt.

A Bayern többet birtokolja a labdát, mint a gól előtt.

28. perc (21.13): Bastian Schweinsteiger lapos lövése után a labda elkerülte a jobb alsó sarkot.

A Madrid ismét többet birtokolja a labdát, de a támadójátéka nem hatékony, csak egy-egy virtuóz megmozdulásra épít. Keveset passzolnak a játékosai.

40. perc (21.25): Karim Benzema jó helyzetből rosszul lőtt, Manuel Neuer könnyen védett. A másik oldalon Mario Gomez lövését Iker Casillas szögletre ütötte.

45. perc (21.30): Sergio Ramos szabálytalankodott Mario Gomezzel szemben középen, 20 méterre a Madrid kapujától. Toni Kroos belevágta a labdát a sorfalba. Szünet.

50. perc (21.52): Boateng szerelésével ért véget a második játékrész első akciója, Benzema elő tisztázott.

54. perc (21.56): Nagyon fontos gólt szerzett a Real Madrid, különös körülmények között. Egy kontránál Cristiano Ronaldo már csak Neuerrel szemben állt, de nagyképűen a jól helyezkedő kapusba lőtte a labdát. A kipattanó Özil elé került, aki Benzemát játszotta meg. A francia a jobbösszekötő helyén betört a kapu elé, keresztbe lőtte a labdát Ronaldo felé. A portugál visszapasszolta "nullaszögből" a labdát a kapu előtt, tőle másfél méterre álló Mesut Özilnek, aki könnyedén beasszolta azt a hálóba. Bayern München-Real Madrid 1-1

60. perc (22.02): Bastian Schweinsteiger ennyit bírt. Thomas Müller váltotta.

70. perc (22.12): A bal oldalról küldött szabadrúgás után Sergio Ramosról a saját kapuja előtt Mario Gomez elé pattant a labda. A Bayern csatára gyorsan reagált, de fölé lőtt.

80. perc (22.22): Mourinho másodszor cserélt, Marcelo után Granero is pályára került. Előbb Özil, majd Di María ment le. Bár a játék képe nem sokat változott, a cserék azt sejtetik, jó az eredmény a Madridnak.

86. perc (22.28): Mario Gomez elől Sergio Ramos és fabio Coentrao együttes erővel szerelt a Madrid tizenhatosán belül. A német válogatott csatár hevesen reklamált büntetőt - hiába.

88. perc (22.30): Ahogy az első gólnál, úgy a másodiknál is a sors szolgáltatott igazságot. Lahm a jobbhátvéd helyéről küldött beadása után a védőket megelőző Mario Gomez közelről gólt lőtt. Bayern-Real Madrid 2-1

A Madrid éppen úgy gólt kapott az utolsó percekben, mint a nyolcaddöntőben Moszkvában. Akkor ez nem sokat számított, most nehezebb visszavágóra van kilátás.

90. perc (22.32): Marcelo megúszta a kiállítást. Szabálytalansága pirosat ért, de csak sárga lapot kapott Howard Webbtől.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Hívjuk bárhogy is, a fenntarthatósági, ESG tényezők mára elválaszthatatlan részeivé váltak a vállalati stratégiáknak. Ezen belül is fontos az e-autók térnyerése, ám e téren újabb paradigmaváltás következett be: a kínai e-autók immár a magyar piacon is tarolnak. De vajon az ázsiai cégek is ugyanolyan környezettudatosak ESG téren, mint nyugati versenytársaik? Miért szó szerint lényeges az ESG Lényegességi Jelentése, és mit jelent mindez egy környezettudatos cégvezető számára?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×