INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Az új nemzeti stadion lesz a Puskás

InfoRádió / MTI
Az új, a tervek szerint 2016-ra elkészülő nemzeti labdarúgó-stadiont Puskás Ferencről nevezik el, míg az Aranycsapat legendás csatárának nevét viselő régi aréna új névvel működik majd.

Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos pénteken a TV2 Mokka című műsorában elmondta, hogy a jelenlegi Puskás Stadionnak pályázaton keresnek nevet.

"Megkezdtük az egyeztetéseket, a tárgyalásokat a Puskás név jogtulajdonosaival - nyilatkozta Vígh. - Én azt gondolom, hogy a magyar labdarúgó-stadion a világ egyik legjobb labdarúgójáról kell, hogy elnevezve legyen, illetve a másiknak, nevezhetem a régi Puskásnak vagy a mostani Puskás stadionnak, pedig teljesen természetes, hogy más nevet kell választani. Erre pályázatok fognak indulni."

A kormánybiztos csütörtökön jelentette be, hogy az építészeti ötletpályázat lezárása után, körülbelül két hónap múlva kiderül, hogy néz majd ki az új, 65 ezer férőhelyes aréna környezete. Következő lépésben indulhat a tervpályázat, aminek eredményeként, még az idén, szeptember-október körül makettekkel mutatják be, milyen is lesz az új futballstadion, s aztán a kiviteli tervekkel 2014-re, míg az aréna építésével 2016-ra készülhetnek el. A nemzeti futballstadion a jelenlegi Puskás és a Papp László Sportaréna közé kerül, s a tervek között szerepel, hogy a területen több más sportág számára is létesítményeket emelnek.

A felújítás előtt álló jelenlegi Puskás Ferenc Stadion (volt Népstadion) a rekonstrukciót követően atlétikai létesítményként működik majd tovább.

A címlapról ajánljuk