INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Ott lesz Londonban a Mocsai-csapat

Infostart / InfoRádió
Kijutott a londoni olimpiára a magyar férfi kézilabda-válogatott. Mocsai Lajos együttese 29-27-re győzte le a brazilokat, míg a másik meccsen a svédek megverték a macedónokat.

A macedónokat pénteken 28-26-ra legyőző csapaton Mocsai Lajos nem változtatott. Egy újabb győzelem és esti macedón pontvesztés már a londoni kvótát ígérte a magyaroknak.

Álmosan kezdtek a magyarok, de legalább minden brazil gólra sikerült válaszolniuk. Így ment ez egészen a 8. percig, onnan a dél-amerikaiaknak kellett futniuk az eredmény után. Pechükre azonban Fazekas változatlanul jól védett, Császár pedig többször remekül futott be a védőfalba, és hozta magát kihagyhatatlan helyzetbe.

Négygólos magyar vezetést követően néhány meggondolatlan passz és előkészítetlen lövés után a brazilok felzárkóztak (21. perc: 11-10), és a szünetig már nem szakadtak le. A 24. percben, 13-12-nél Mocsai Lajos kért időt, de az első félidőből hátralévő időben nem nőtt a különbség, például azért, mert Császár csúnyán fölé lőtt egy hétméterest, és volt újabb eladott labda is.

Perez két gólja vezette be a második félidőt, a brazilok pedig hét percig nem tudtak betalálni, még emberelőnyben sem. A 40. percben, 20-16-nál a brazil kapitány, Javier Cuesta időt kért, annyira nem ment alakulatának sem elől, sem hátul. Ezt követően védekezést váltottak a dél-amerikaiak, több játékosuk már a térfél közepén zavarni próbált. Ezzel egy kicsit csökkentették a hátrányukat, erre válaszul, a 46. percben, 24-21-nél Mocsai is próbálta átalakítani a taktikát.

A magyar védelem továbbra is jól zárt, ám Harsányi büntetőből, Iváncsik Gergő pedig ziccerből és hétméteresből sem talált be. Ennek nyomán fokozatosan apadt az előny, és volt esélyük a braziloknak az egyenlítésre is, ám Fazekas és Iváncsik tett róla, hogy ez ne következzen be.

A vége előtt 39 másodperccel, 28-27-nél Mocsai ismét időt kért, Krivokapic kipattanóját pedig Zubai bevágta, eldöntve ezzel az izgalmas derbit.

A címlapról ajánljuk