INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Mocsai nem megy bele a nyilatkozatháborúba

Infostart / InfoRádió
Pénteken délután háromnegyed háromkor Macedónia ellen kezdi meg az olimpiai selejtezőtornát a magyar férfi kézilabda-válogatott Göteborgban.

A napokban a rivális együttes egyik játékosa úgy nyilatkozott, hogy a macedón válogatott a fő esélyes, és bízik abban, hogy ezt a bírók is tiszteletben tartják. A magyar szövetség vezetése jelezte, hogy nem elfogadható a nyomásgyakorlásnak ez a formája.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint nem tanácsos nyilatkozatokkal hergelni az ellenfelet, ugyanakkor akár egy ilyen mondat erejét is beépítheti a felkészítésbe. A szakvezető jelezte, hogy kiemelten kezelik a macedónok elleni nyitómeccset.

Szombaton délután Brazília, vasárnap a házigazda Svédország lesz az ellenfél. A csoportból az első két helyezett jut ki az olimpiára. A csapatkapitány ezúttal a kapus Fazekas Nándor lesz a bokatöréssel műtött Ilyés Ferenc helyett.

Zubai Szabolcs, a válogatott beállósa az InfoRádiónak megjegyezte, hogy a londoni indulási jog megszerzésének lehetősége még a klubszezon hajrája előtt álló fáradtabb játékosoknak is lendületet ad.

Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke azt emelte ki, hogy ez a hétvége az egész sportág szempontjából kulcsfontosságú, hiszen a Győr és a Ferencváros női csapata is kiharcolhatja a döntőbe jutást a Bajnokok Ligájában, illetve a KEK-ben.


A címlapról ajánljuk