eur:
387.83
usd:
361.35
bux:
68936.92
2024. május 9. csütörtök Gergely

Bronzérmes a női vízilabda-válogatott

Bronzérmet szerzett a magyar női vízilabda-válogatott az eindhoveni Európa-bajnokságon, miután 9-8-ra legyőzte Oroszországot.

Parádés magyar kezdés (6-2) után a második negyedtől kiegyenlítettebb lett a játék, de végig Merész András együttese vezetett két góllal. Ugyan a hajrában a rivális egy gólra felzárkózott, és az utolsó támadást is ő vezette, a végére megmaradt a magyarok minimális előnye.

A nőkhöz hasonlóan az olimpiai bajnoki címvédő férfiak is a bronzéremért játszanak majd az Eb-n, a vasárnapi zárónapon a világbajnok olaszok lesznek az ellenfelek.

Merész András szövetségi kapitány:

"Most, talán hajnalig is akár, ünneplünk, s örülünk a sikernek, aztán jönnek újból a dolgos hétköznapok, mert én nemcsak turistaként szeretnék eljutni a nyáron olimpiának otthont adó Londonba. Ehhez persze eredményesen kell szerepelnünk az áprilisi, trieszti olimpiai kvalifikáción, ahol csak akkor lehetünk ott az első négyben, ha folytatjuk a megkezdett kemény munkát, s ehhez - ahogy eddig, ez után is - megkapom a segítséget a válogatottakat adó kluboktól."

Drávucz Rita csapatkapitány:

"Immár az olimpiai arany a cél, ahogy azt én kezdettől mondom, és tartom továbbra is. Itt az Eb-n meglett a bronzérem egy roppant erős orosz válogatott legyőzésével, amelyet pedig meglehetősen segítettek a játékvezetők. De így még édesebb a siker íze..."

Címlapról ajánljuk
Kormányinfó: nagy megállapodások Kínával, a bejelentés fél hatkor jön

Kormányinfó: nagy megállapodások Kínával, a bejelentés fél hatkor jön

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a hétközi kormányülés döntéseiről számolt be. A fő téma Hszi Csin-ping budapesti látogatása volt, de a miniszter beszélt arról, hogy a NATO ukrajnai missziójában Magyarország nem akar részt venni. Szó esett a csok plusz program állásáról, Magyar Péter politikai szerepéről és a kórházi várólistákról is.

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×