eur:
388.26
usd:
361.9
bux:
69227.28
2024. május 9. csütörtök Gergely

Retró: Dalglish Liverpoolja mehet a Wembley-be

Mintha csak a régi idők tértek volna vissza: Kenny Dalglish és a Liverpool kupadöntőt játszhat a Wembley-ben. A Vörösök - az első mérkőzésen elért 2-1-es győzelemnek köszönhetően - az Anfield Roadon kiküszködött 2-2-es döntetlennel is kiejtették a Manchester Cityt a Ligakupából. A Premier League listavezetője számára így már csak a bajnokság, illetve a csekélyebb presztízsű Európa Liga maradt a szezon hátralévő részére.

A Liverpool rossz előjelekkel várta a találkozót, miután a múlt hét végén kikapott Bogdán Ádám csapatától, a Boltontól. King Kenny, azaz Kenny Dalglish menedzser Craig Bellamyt állította a támadószekció élére - Luis Suárez még mindig eltiltott, Andy Carroll pedig ezúttal a kispadra ült.

A Citynél Mario Balotelli ezzel a találkozóval megkezdte négy mérkőzésre szóló eltiltása megkezdését, ennek ellenére Sergio Agüero enm kapott helyet a kezdő csapatban. A vendégektől hiányzott az ugyancsak eltiltott Vincent Kompany és az afrikai kontinensbajnokságon szereplő Touré testvérpár.

Nigel De Jong góljával a vendégcsapat szerzett vezetést, a világbajnoki ezüstérmes hollandnak ez mindössze a második gólja volt a Man City mezében. Még az első játékrész vége előtt Steven Gerrard a Micah Richards kezezése miatti büntetőből kiegyenlített.

A második játékrészben az addig keveset mutató Edin Dzeko beállította az első mérkőzés végeredményét (2-1 a vendégeknek), de a Liverpoolban volt erő az egyenlítéshez. Daniel Agger és Stewart Downing kísérleténél még Joe Hart hárítani tudott, Craig Bellamy lövéésvel szemben tehetetlen volt.

A nehezen kezelhető játékos hírében álló walesi válogatott szélső góljával kiütötte azt a csapatot, amelynek 2009 januárja és 2010 augusztusa között a játékosa volt, s a döntőben majd - ha játéklehetőséget kap - a Cardiff Cityvel meccselhet majd. Azzal a klubbal, amelynek mezét az előző teljes szezonban viselte.

Ligakupa, elődöntő, második mérkőzés
Liverpool-Manchester City 2-2 (1-1)
Összesítésben: 4-3

A döntőben:
Liverpool-Cardiff City

Címlapról ajánljuk
Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Mekkora esélye van von der Leyennek az újraválasztásra?

Magyarországnak még három EU-tagállamot maga álláspontja mellé kell állítania, ha meg akarja akadályozni Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöki jelölését - mondta az InfoRádióban Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének munkatársa.

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×