eur:
388.64
usd:
361.67
bux:
0
2024. május 9. csütörtök Gergely

A Barcelona újabb leckét adott a Madridnak a Bernabéuban - videóval

A bajnok és BL-győztes FC Barcelona - hátrányból fordítva - 2-1-re legyőzte a Real Madridot a spanyol Király Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A királyi klubnak jövő szerdán lehetősége nyílik a javításra - de amióta Pep Guardiola a katalánok edzője, sem a Bernabéuban, sem a Nou Campban nem tudta legyőzni a Barcelonát.

A találkozó képe némileg hasonlított a két csapat őszi bajnoki meccséhez, amit a katalánok 3-1-re nyertek meg Madridban. Akkor Benzema, most, egyéni játék után, a balszélső helyéről bevéve Pinto kapuját, Cristiano Ronaldo szerzett vezetést. (A kapus hibázott a gólnál.)

A Madrid azonban ezzel el is lőtte a puskaporát, a folytatás a katalánoké volt. Két olyan védő góljával szereztek vezetést, akinek korábban nem ez volt az erőssége. A 49. percben Carles Puyol, majd a 77. percben Eric Abidal talált a kapuba. A csapatkapitány gólja nagyon látványos csukafejesből esett. A francia balhátvéd Messi elsőrangú emelését értékesítette, kihasználva, hogy a Madridnak újra nehézségei támadtak a jobbhátvéd posztján.


Mindketten a mezőny legjobbjai közé tartoztak, de jól játszott Lionel Messi és főleg Xavi is. A második félidei játékával a Barcelona megérdemelten győzött. A két csapat "legújabbkori" mérlege ellenére Pep Guardiola, szokásos óvatosságával, úgy fogalmazott, nagyon nehéz visszavágó vár a csapatára.

José Mourinho magára vállalta a felelősséget a vereségért. Mint mondta, a győzelemnek mindig sok gazdája van, a vereségnek csak egy, az edző. A portugál szerint a korábban sokat kritizált Cristiano Ronaldo volt csapata legjobbja, s dicsérte Pepe futballteljesítményét is. Ugyanakkor a védő súlyos sportszerűtlenségéről - rálépett a földön ülő Messi kezére - úgy fogalmazott: "Nem láttam, de ha megtörtént, büntetést érdemel."

A felvételek alapján nyilvánvaló a szándékosság, Pepét vélhetően el fogja tiltani a szövetség.

Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés
Real Madrid-Barcelona 1-2
Athletic Bilbao-RCD Mallorca 2-0

Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Hagyományosan május 9-én, csütörtökön tartják a Győzelem napi megemlékezéseket Oroszországban, amikor a náci Németország fölötti második világháborús győzelmet ünneplik. Moszkvában megtartják a szokásos katonai felvonulást, és beszédet mond Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ukrajna az idén először május 8-án tartotta a második világháborús győzelem napját, ahogy a nyugati országokban jellemző. Vélhetően ukrán dróntámadás ért egy orosz olajfinomítót a Krasznodari területen, több tároló megsérült.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×