eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kiszenvedett győzelemmel lett az ősz bajnoka a Real Madrid - videóval

A királyi klub 2-1-es győzelmet aratott az RCD Mallorca ellen, s ezzel igaz, egy mérkőzéssel többet játszva riválisánál, nyolcpontos előnyre tett szert a Barcelonával szemben. José Mourinho együttese már biztosan az első félév bajnokaként zár.

A Real Madridra általában nem vár könnyű kirándulás a Baleári-szigeteken. Különösen igaz volt ez 2008-ig, de azóta is előfordult már, hogy nem tudott nyerni az RCD Mallorca ellen. A csapat most is közel állt ehhez, hiszen a hazaiak a 39. perctől vezettek az izraeli Tomer Hemed kivételes csúsztatott fejesével elért góljával.

José Mourinho a második félidőre változtatott a kezdő csapaton (Casillas; Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo; Lassana Diarra, Xabi Alonso; Callejón, Özïl, Cristiano Ronaldo; Benzema), beküldte a pályára Lassana Diarra helyére Gonzalo Higuaínt, majd az 59. percben Kaká és Fábio Coentrao is beszállt a két szélsőhátvéd helyén.

A váltás meghozta a kívánt eredményt: a portugál edző elégedetten látta, hogy előbb "Pipita", azaz Gonzalo Higuaín kiegyenlít, majd Sergio Ramos meg nem adott gólja után, a 84. percben Callejón megszerzi a győztes gólt. (Az argentinnak nagy berobbanása, 2008 nyara óta ez volt a 100. bajnoki meccse, s a 73. mérkőzése. Ahhoz képest, hogy sokszor, mint ma is, csereként száll be, Pazar teljesítmény.)

A győztes gól után José Mourinho is bement a pályára, de csak látszólag azért, hogy ünnepelje a játékosait. Valójában pillanatok alatt elmagyarázta nekik a taktikai váltást, azt, hogy visszaállnak a négyvédős rendszerre, amelyben éppen a gólszerző húzódik vissza a jobbhátvéd posztjára.

A győzelemmel a Real Madrid, amely szerdán a Király Kupa negyeddöntőjében a Barcelona ellen lép pályára 2012 első El Clásicóján, már biztosan a katalánok előtt áll majd a következő bajnoki forduló után, a Primera División 2011-2012-es szezonjának felénél.

Mallorca-Real Madrid 1-2

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×