eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Mindkét manchesteri csapat kiesett a BL-ből

Óriási meccseket hozott a Bajnokok Ligája őszi zárása. A Lyon hét gólt szerezve vert helyzetből jutott tovább, miközben az Ajax két szabályos gólját elvette a bíró a Real Madrid ellen. Milánói sikerével továbbjutott a CSZKA Moszkva. Hiába nyert a Manchester City, a Napoli győzelme az Európa Ligába száműzte. A Manchester Uniteddel egyetemben, mert hogy - hat esztendő után először - Sir Alex csapata nem jutott be a királykategória nyolcaddöntőjébe.


A csoport:

Manchester City (angol)-Bayern München (német)2-0
Villarreal (spanyol)-Napoli (olasz)0-2
Az állás: 1. Bayern München 13 pont, 2. Napoli 11, 3. Manchester City 10, 4. Villarreal 0

B csoport:

Lille (francia)-Trabzonspor (török)0-0
Internazionale (olasz)-CSZKA Moszkva (orosz)1-2
Az állás: 1. Internazionale 10, 2. CSZKA Moszkva 8, 3. Trabzonspor 7, 4. Lille 6

C csoport:
FC Basel (svájci)-Manchester United (angol)2-1
Benfica (portugál)-Otelul Galati (román)1-0
Az állás: 1. Benfica 12, 2. Basel 11, 3. Manchester United 9, 4. Otelul Galati 0

D csoport:

AFC Ajax (holland)-Real Madrid (spanyol)0-3
Dinamo Zagreb (horvát)-Olympique Lyon (francia)1-7
Az állás: 1. Real Madrid 18, 2. Lyon 8, 3. Ajax 8, 4. Dinamo Zagreb 0

93. perc (22.35):
Már csak Bázelben tart a mérkőzés. A Lyon, a CSZKA Moszkva és a Napoli továbbjutott. Ki lesz a tizenhatodik a tizenhat között?

90. perc (21.32):
Callejón szerzett még egy gólt, a Real Madrid is fölényes győzelemmel hangolt még tartalékosan is az El Clásicóra. (Ajax-Real Madrid 0-3)

89. perc (22.31):
Élesedik a dráma, ne temessük a Man Unitedet. Phil Jones szépített Bázelben, már csak egy gól kell az angol bajnoknak a továbbjutáshoz. Még három perc remény a Man Unitednek.  (Basel-Man United 2-1)

87. perc (22.29):
Ismét vezet a CSZKA Moszkva a San Siróban, V. Berezuckij talált a kapuba. Mindez nem kevesebbet jelent, mint hogy az oroszok továbbjutásra állnak! (Inter-CSZKA 1-2)

85. perc (22.27):
Az alapkérdés lassan megválaszolható: pokol... A Basel csatára, Alexander Frei megszerezte csapata második gólját a Manchester United ellen. (Basel-Manchester United 2-0)

77. perc (22.19):
Európa egyik legerősebb klubcsapata nem jut be a legjobb 16 közé a Bajnokok Ligájába. A Manchester City, amely nagy fölénnyel vezeti az angol bajnokságot, elrontotta a BL-szereplést, megy az Európa Ligába. A Napoli ugyanis már 2-0-ra vezet Spanyolországban, Hamsik az újabb gól szerzője. (Villarreal-Napoli 0-2)

76. perc (22.18):
Jeremy Briand is föliratkozott a góllövők közé Zágrábban. Az Olympique Lyon, amely az első öt fordulóban összesen két gólt szerzett (igaz, azokat is a horvátok ellen), most 76 perc alatt hetet vágott. (Dinamo Zagreb-Olympique Lyon 1-7)

70. perc (22.12):
Hihetetlen! Gomis újabb gólt lőtt, már 6-1. Ami azt jelenti, hogy az este folyamán először a Lyon továbbjutásra áll! Szegény Ajaxtól meg két szabályos gólt is elvett a bíró Amszterdamban... (Dinamo Zagreb-Olympique Lyon 1-6)

66. perc (22.08):
Lisandro Lopez góljával 5-1 a Lyonnak. Az Ajax és a franciák között pontazonosság van, a két csapat egymással döntetleneket játszott. Nézzük a gólkülönbséget: az Ajaxé 6-5, a Lyoné 7-7. (Dinamo Zagreb-Olympique Lyon 1-5)

65. perc (22.07):
Hiába vezet, hiába játszik jól, kiesésre áll a Manchester City. "Csak" annyi kellett hozzá, hogy a Villarreal pályáján a Napoli Gökhan Inler góljával előnybe kerüljön. (Villarreal-Napoli 0-1)

60. perc (22.02):
Nagyon izgalmas a bázeli mérkőzés. Egy percen belül Wayne Rooney hagyott ki nagy helyzetet, majd a másik oldalon De Gea, a Vörös Ördögök kapusa védett hihetetlen bravúrral.

54. perc (21.56):
Kilenc perc alatt hat gól esett, alig kevesebb mint az első félidők 45 perce alatt (8)

53. perc (21.55):
A Manchester City megteszi a magáét. Yaya Touré gyönyörű támadást fejezett be gólt érő pöccintéssel. (Man City-Bayern München 2-0)

52. perc (21.54):
Lassan mégis érdemes lesz szolgatni. Gomis már mesterhármasnál tart. (Dinamo Zagreb-Olympique Lyon 1-4).

51. perc (21.53):
Egy perc kellett az egyenlítéshez, Esteban Cambiasso góljával már nincs hátrányban az Inter. (Inter-CSZKA 1-1)

50. perc (21.52):
A már csoportelső otthonában hajrát nyitott a CSZKA. Az eelfántcsontparti válogatott Doumbia góljával vezetnek az oroszok a San Siróban. (Inter-CSZKA 0-1)

48. perc (21.50):
Ilyen is régen volt a Bajnokok Ligájában, egy csapat 60 másodpercen belül két gólt is szerzett. Az Olympique Lyon Gomis és Gonalons révén 3-1-re alakította az állást a horvát fővárosban. Ám még mindig messze van a továbbjutó hely. (Dinamo Zagreb-Olympique Lyon 1-3).

46. perc (21.48):
Megkezdődtek a második félidők.

21.40:
A BBC idézte Sir Alex Ferguson mondatait, melyek szerint a manchester United nagyon jól játszik a vesztett állás ellenére is Bázelben. A Főnök különösen Nanival elégedett.

21.35:
A szünetben a Manchester Cityé, a Trabzonsporé, a Baselé és az Ajaxé a négy még kiadó továbbjutó hely.

45. perc (21.30):
Bafatemi Gomis úgy gondolta, szégyen Zágrábban emberhátrányban vereségre állni, s még az Ajax is talán megfogható. Kiegyenlített. (Dinamo Zagreb-Lyon 1-1)

44. perc (21.29):
Fokozódnak a Man United kínjai. Nemanja Vidics megsérült, cserét kért még a félidőt sem tudta megvárni.

42. perc (21.27):
Már kettő a Madridnak. Gonzalo Higuaín kihasználta, hogy Karim Benzema passza után már csak a kapussal állt szemben. (Ajax-Real Madrid 0-2)

40. perc (21.25):
A Jerko Leko kiállítása miatt emberhátrányban futballozó Dinamo Zagreb (Kovacic révén) megszerezte a vezetést a Lyon ellen. Túl a horvátok örömén, mindez nem sokat oszt vagy szoroz, az Ajax páholyban van, noha vesztésre áll, a Lyon messze van a továbbjutástól. A Dinamo meg már ki is esett. (Dinamo Zagreb-Lyon 1-0)

39. perc (21.24):
Kun Agüero lövése után Jerome Boateng a gólvonalon állva mentette meg a bayern kapuját az újabb góltól Manchesterben.

37. perc (21.22):
Milyen sokat számít egy kiváló rúgótechnikájú futballista! Vezet a Manchester City, miután David Silva 18 méterről,. félfordulattal, kegyetlenül bevágta a labdát a Bayern kapujába. A Man City e pillanattól kezdve továbbjutó helyen áll, ameddig nem történik fordulat ezen a találkozón, vagy Villarrealban. (Man City-Bayern 1-0)

36. perc (21.21):
Három percen belül a második szabályos gólt veszi el a portugál Souza bíró az Ajaxtól. A Real Madriddal a legszigorúbb fogalmazás szerint is jóindulatú Marca is ezen a véleményen van.

32. perc (21.17):
Próbálkozik a támadásokkal a Man City, de nem tudja feltörni a Bayern szervezett védelmét. Az angoloknak még ziccere sem akadt eddig.

23. perc (21.08):
Túljárunk a mérkőzések negyedén, s mindössze három gól esett. Nem valami bő termés.

16. perc (21.01):
"Gólt" szerzett a Manchester City, de maradt az állás 0-0, mert a bíró úgy gondolta, Lescott lökte Butt kapust.

14. perc (20.59):
Előnyben a Real Madrid is, Kaká mágikus passzából Callejón talált az Ajax hálójába. (Ajax-Real Madrid 0-1)

9. perc (21.54):
Ki gondolta volna? Marco Streller góljával a Basel máris vezet a Manchester United ellen. Aligha kell hangsúlyozni, most a svájciak állnak továbbjutásra. (Basel-Man United 1-0)

8. perc (20.53):
Megvan az első gól, nem meglepő, hogy a mezőny leggyengébb tagja, az Otelul Galati kapta Lisszabonban. Óscar Cardozo tette szinte reménytelenné a Man United a csoportelsőség megszerzésére vonatkozó tervét. (Benfica-Otelul 1-0)

6. perc (20.51):
Mind a két manchesteri csapat heves támadásokkal kezdett. Az Etihad Stadionban (Manchesterben) Kun Agüero fejese jelentete az első veszélyt.

1. perc (20.46):
Elkezdődtek a mérkőzések. Még egyszer gyorsan a párosítás: Man City-bayern, Villarreal-Napoli, Inter-CSZKA, Lille-Trabzon, Basel-Man United, Benfica-Otelul, Ajax-Real Madrid, Dinamo Zagreb-Lyon. A mostani állás szerint a négy kiadó hely a Napolié, a Trabzonsporé, a Manchester Unitedé és az Ajaxé. Ez így marad, ameddig nem esik sehol gól.

20.35:
Ahogy az InfoRádió megtippelte a Marca előzetes összeállításait olvasva, Xabi Alonso nem került a kezdő csapatba Amszterdamban. José Mourinho az Adan - Arbeloa, Varane, Albiol, F. Coentrao - Callejón, Granero, Sahin, Kaká - Higuaín, Benzema tizenegy mellett döntött. Van ugyan három világbajnok a Madrid második csapatában (Arbeloa, Albiol és Kaká), de a kapitányi karszalagot Pipita, azaz Gonzalo Higuaín viseli.

20.32: Sir Alex a kipróbált harcosaiban bízik Bázelben. Pak Dzsi Szung, Ryan Giggs és Rio Ferdinand is benn van a kezdő tizenegyben (De Gea, Smalling, Vidics, Ferdinand, Evra, Pak Dzsi Szung, Giggs, Jones, Young, Nani, Rooney). Wayne Rooney, akinek holnap délelőtt dől el a "sorsa", illetve az Eb-szereplése az UEFA fegyelmi bizottsága előtt, az egyedüli csatár.

20.30: A Bayern München a várakozásoknak megfelelően tartalékosan lép pályára a Manchester City otthonában. A Butt, Rafinha, Boateng, Badstuber, Contento, Pranjic, Alaba, Gustavo, Timoscsuk; Petersen, Olic tizenegy nem gyenge, de a "kispad" még erősebb: Neuer, Van Buyten, Lahm, Ribery, Uszami, Müller, Gomez. Az ellenfélnél Mario Balotelli csak a cserék közé ül egyelőre, de a támadószekció így is erős: Hart, Savic, Kompany, Lescott, Clichy és Barry előtt Nasri, Yaya Toure, David Silva, Agüero és Dzeko játszik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×