eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A magyar futball királyairól, hercegeiről és grófjairól

"Királyok, hercegek, grófok" címmel jelentette meg a Magyar Labdarúgó-szövetség a 110 éves története legdicsőbb korszakait bemutató könyvet, amelyet Hegyi Iván, Lakat T. Károly, valamint az InfoRádió futballszakírója, Dénes Tamás írtak.

"Az MLSZ-ben azt gondoltuk, hogy nagyon fontos a múlt megismerése, megismertetése a fiatalokkal. A királyok korszaka egészen a kezdetektől 1958-ig tart, benne a két világbajnoki ezüstéremmel, amelyeket akkor csalódásként értünk meg, ugyanakkor ma mennyire is örülnénk annak, ha csak egy világeseményen ott lennénk" - mondta köszöntőjében Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, aki azt is elárulta, hogy kicsit álmos, merthogy éjszakába nyúlóan olvasta a könyvet.

"A hercegek kora az Albert Flórián és Mészöly Kálmán fémjelezte időszakot öleli fel, míg a grófok között a Nyilasi Tibor-, Détári Lajos-féle csapatok szerepelnek." - tette hozzá.

A könyvbemutatón elhangzott, hogy az MLSZ a kötettel egy sorozatot kíván elindítani, és már több könyv ötlete is felmerült, így az Aranycsapat eddig még nem ismert történeteit is hamarosan bemutathatják, sőt már előkészületben van a Bicskei Bertalan életét bemutató Berci című könyv is. Csányi Sándor hozzátette: a szövetség célja, hogy a jövőben az írott anyagok mellett képes beszámolót is adjon a magyar futballtörténelemről, ehhez pedig megpróbálnak begyűjteni - és felújítani - minél több felvételt.

"Biztos vagyok benne, hogy ez a könyv méltó ahhoz a 110 évhez, amelyet mindent egybevéve egy nagyon sikeres korszaknak nevezhetünk. Aki bízik abban, hogy lesz még jó magyar futball, azt ez a könyv megerősíti a hitében, aki pedig nem, annak visszaadhatja azt" - mondta Csányi Sándor a Hegyi Iván, Lakat T. Károly és Dénes Tamás által írt műről.

A bemutatón részt vett a magyar labdarúgás két csapatra való híressége, többek között az Aranycsapat két, még élő játékosa, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, valamint Várhidi Pál, Dunai Antal, Nyilasi Tibor, Bognár György, Szűcs Lajos, Novák Dezső, Rudas Ferenc, Rákosi Gyula, Göröcs János, Fenyvesi Máté, Müller Sándor, Garaba Imre, Szentmihályi Antal, Ihász Kálmán, Tóth András, a játékvezetőket pedig Puhl Sándor és Kassai Viktor képviselte.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×