eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A Chelsea akár ki is eshet a BL-ből

Három továbbjutó hely kiadó még a labdarúgó Bajnokok Ligájában a keddi játéknapon pályára lépő négy csoportban. Öt együttes, a Leverkusen, az Arsenal, az Apoel, a Barcelona és a Milan már biztosan résztvevője lesz a nyolcaddöntőnek. Az ötből kettő, az angol és a spanyol gárda már a csoportelsőséget is bebiztosította.

Az E csoportban a Bayer Leverkusen a már kiesett Genk otthonában lép pályára, győzelme csoportelsőséget érne. Mindazonáltal érdekesebbnek ígérkezik a Chelsea és a Valencia meccse, amelynek tétje a továbbjutás. A Kékek 2002 ősze óta minden alkalommal továbbléptek a csoportkörből (ha úgy tetszik: az Abramovics-érában eddig mindig), de most nehéz helyzetben vannak.

Ha a Valencia nyer, vagy gólt szerezve döntetlent játszik a Stamford Bridge-en, a Chelsea elé kerül, s az Európa Ligába száműzi André Villas-Boás együttesét. Ennek megfelelően a portugál edző nem teheti meg, hogy ne a legjobb játékosait küldje csatába.

Az F csoportban az Arsenal az Olympiakosz Pireuszt fogadja. A görögöknél ismét Megyeri Balázs véd majd, a junior-vb-bronzérmes kapusnak nem lesz könnyű dolga, noha nem biztos, hogy Arsene Wenger a legerősebb csapatát küldi majd pályára, tekintve, hogy az Ágyúsok már biztos csoportelsők. A görögöknek nagyon fontos lenne pontokat szerezni, de Ljubomir Fejsa és David Fuster sérül, míg Francisco Yeste, illetve a veterán svéd védő, Olof Mellberg játéka kétséges.

A másik mérkőzésen a Borussia Dortmund az Olympique Marseille-t fogadja. A német bajnok a Bayern München legyőzése óta kicsit megtorpant, a mostani az utolsó esélye. Még továbbjuthat, ha négy góllal legyőzi az OM-et, s az Arsenal megveri a görög Olympiakosz Pireuszt. (Nem kifejezetten valószínű az előbbi.)

A G csoportban az Apoel már továbbjutott, a ciprusi együttes felteheti a koránt csoportbeli szereplésére azzal, hogy a Sahtar Doneck legyőzésével meg is nyeri a kvartettet. A második továbbjutó hely elérése a célja mindkét csapatnak a Portugáliában rendezendő FC Porto-Zenit találkozónak. Az oroszoknak (kikkel Huszti Szabolcs is elutazott a találkozóra) a döntetlen is elég a továbbjutáshoz. Középhátvédjükre, Bruno Alvesre különleges mérkőzés vár: 2000-től tíz éven keresztül a portói "sárkányok" játékosa volt.

A H csoportban a Barcelona a negyedik helyen álló BATE Boriszovot fogadja. Miután a katalánok már biztos csoportelsők, Pep Guardiola az El Clásico előtt aligha kockáztatja kulcsjátékosai egészségét. A Milan a Viktoria Plzen otthonában játszik.

Allegri edző a Pato, Robinho kettős kívánja játszani a csatársorban, nem titkoltan azért, hogy a két brazil önbizalma erősödjön. Nesta, Abbiati, Gattuso, Flamini, Cassano és Van Bommel sérült, Aquilani eltiltott, így elképzelhető, hogy Mexés játszik, s a csapattal tart három ifista, Innocenti, De Sciglio és Cristante is.

E csoport:
Chelsea-Valemcia
RC Genk-Bayer Leverkusen

A csoport állása: 1. Bayer Leverkusen 9, 2. Valencia 8, 3. Chelsea 8, 4. Genk 2

F csoport:
Arsenal-Olympiakosz
Dortmund-Olympique Marseille

A csoport állása: 1. Arsenal 11 pont, 2. Olympique Marseille 7, 3. Olympiakosz Pireusz 6, 4. Borussia Dortmund 4

G csoport:
Apoel-Sahtar
FC Porto-Zenit

A csoport állása: 1. APOEL Nicosia 9 pont, 2. Zenit 8, 3. FC Porto 7, 4. Sahtar Doneck 2

H csoport
Viktoria Plzen-Milan
Barcelona-BATE Boriszov

A csoport állása: 1. FC Barcelona 13 pont, 2. AC Milan 8, 3. Viktoria Plzen 4, 4.
BATE Boriszov 2

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×