eur:
393.55
usd:
367.68
bux:
66076.82
2024. április 23. kedd Béla

Messi, Ronaldo és Xavi maradt versenyben az Aranylabdáért

A címvédő argentin Lionel Messi (Barcelona), valamint a portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid) és a spanyol Xavi (Barcelona) maradt versenyben a FIFA-Aranylabda megnyerésére. A szűkített listát Jérome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára hozta nyilvánosságra hétfőn Párizsban.

A favorit ezúttal is a 24 éves Messi, aki csapatával az elmúlt szezonban bajnoki címet és Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett. A támadó 55 tétmérkőzésén 53 gólt szerzett, ráadásul a Real Madrid elleni BL-elődöntőben a spanyol fővárosban kétszer is eredményes volt, valamint a londoni fináléban is a kapuba talált.

Messi előző idényének egyetlen "szépséghibája" a Copa America-szereplés, amelyen Argentína hazai környezetben már a negyeddöntőben búcsúzott. Korábban egyedüliként Michel Platini, az UEFA jelenlegi elnöke tudta egymás után háromszor kiérdemelni az elismerést.

Ronaldo - a 2008-as aranylabdás - a Reallal "csak" egy Király Kupa-győzelmet mutathat fel, ugyanakkor egyénileg pályafutása legeredményesebb szezonját zárta: Messihez hasonlóan 53-szor volt eredményes, ráadásul megkaparintotta a spanyol gólkirályi címet - ezzel az európai Aranycipőt is - mégpedig 41 góllal, amivel felülírta a korábbi rekordot.

A világbajnok Xavi a Barcelona középpályának motorja, egyben esze is, ám nagy meglepetés lenne, ha a két gólvágó helyett ő vinni haza a díjat.

Az edzők versenyében a Barcelonát irányító Josep Guardiola, a Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho, vagy a Manchester United mestere, Sir Alex Ferguson lehet a befutó.

A FIFA-Aranylabdára a tagországok válogatottjainak szövetségi-, illetve csapatkapitányai, valamint az erre kijelölt újságírók szavazhatnak. A győztest január 9-én, a FIFA zürichi gáláján nevezik meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×