eur:
392.25
usd:
366.77
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Parádéztak az élcsapatok Angliában

A listavezető Manchester City 5-1-re nyert a Norwich ellen az angol futballbajnokság 14. fordulójában.

A Saint James' Parkban több mint ötvenezer szurkoló remélte, hogy a Szarkák nem a Manchester City, hanem a Manchester United elleni arcukat mutatják, s nem kapnak ki a Chelsea-től. A londoni Kékek ráadásul az utóbbi hetekben nagyon szeszélyesen szerepeltek.

Most simán nyertek. Annak ellenére is, hogy Frank Lampard a találkozó elején kihagyott egy büntetőt. Nem okozott gondot, mert az ezúttal is Juan Mata által vezényelt Chelsea a 39. percben megszerezte a vezetést a távozását fontolgató Didier Drogba góljával.

Ugyan André Villas-Boas csapata csak az utolsó percekben biztosította be a győzelmet (Salomon Kalou a 89., Daniel Sturridge a 92. percben szerzett újabb gólt), a Newcastle támadójátéka ezúttal nem volt hatékony.

A Chelsea január óta, tehát közel egy éve először őrizte meg a hálóját két egymást követő bajnokin a góltól, s tíz hónap után először nyert két egymást követő idegenbeli bajnokiján.

A Manchester City kiemelkedik az angol élmezőnyből, 14 mérkőzésből 12-t megnyert. Még nagyszerűbb az együttes "tűzereje": 48 gólnál jár. A norwich-i "kanárik" öttel úszták meg a manchesteri kirándulást, sorrendben Agüero, Nasri, Yaya Touré, Balotelli és Johnson talált a kapuba.

Különösen "Kun" Agüero gólja volt látványos, de Mario Balotelli vállal elért találata után csettintettek az ínyencek. A Man City az idényben eddig az összes hazai mérkőzését megnyerte, legkevesebb kétgólos különbséggel.

Az Arsenal is visszatért a győzelem ösvényére, méghozzá sima, 4-0-s győzelemmel. A Wigan welleni meccs az első félóra végén dőlt el, egy perc alatt két gólt is szereztek az Ágyúsok, Mikel Arteta és Thomas Vermaelen révén.

Utóbbi lezárt egy hosszú sorozatot: 179 sikertelen szöglet után szerzett ismét gólt az Arsenal sarokrúgás után A második félidőben Gervinho és Robin van Persie is gólt szerzett, a hollandnak ez volt a 13. gólja a Premier League-idényben.

Nem lankad a Tottenham, amely a Bolton ellen szerzett újabb három pontot. A gólok közül az egyiket a nagy formában lévő Gareth Bale lőtte, aki legutóbbi öt bajnoki fellépésén négy gólt lőtt, s hármat előkészített.

A Manchester United nyert és Veszített a Villa Parkban. Három pontot gyűjtött Jones találatával, de Chicharito Hernandezt hordágyon vitték le a pályáról.

Premier League, 14. forduló
Aston Villa-Man. United 0-1
Blackburn-Swansea 4-2
Man City-Norwich 5-1
Newcastle-Chelsea 0-3
QPR-West Bromwich 1-1
Tottenham-Bolton 3-0
Wigan-Arsenal 0-4

1. Manchester City 38 pont, 2. Manchester United 33, 3. Tottenham 31 (13), 4. Chelsea 28

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×