eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A horvátok három, az írek négy góllal nyertek a pótselejtezőn

Két csapat óriásit lépett a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságon való szereplés felé, miután a pótselejtezők első napján idegenben 3-0-ra, illetve 4-0-ra nyert. A horvátok meglepték a törököket, az írek túl erősek voltak a csoportszakasz meglepetéscsapata, az észt válogatott számára.

A pénteki este első pótselejtezőjén a bosnyák válogatott nem tudott gólt lőni a portugáloknak, a találkozó 0-0-val ért véget. Bento a portugálok kapitánya szerint csapata legalább egygólos győzelmet érdemelt volna Zenicán. Játékosai, elsősorban Cristiano Ronaldo helyzetét nehezítette, hogy a szurkolók közül akadt, aki lézerfénnyel zavarta a Real Madrid játékosát.

A horvátok meglepő, de nagyon magabiztos győzelmet arattak Törökországban. Ivica Olic már a második percben vezetést szerzett, Mandzukic pedig a 32. percben megduplázta az előnyt. A végeredményt az 51. percben Vedran Corluka állította be. Ha csak nem történik csoda, a legutóbbi Eb egyik elődöntőse nem vehet részt a 2012-es tornán.

A csehek egy kétmérkőzéses csatában mindig nagyon jó, 2-0-s győzelmet arattak Montenegro ellen. Pilaø szerezte az első gólt a 63. percben, ezzel talán még nem is lettek volna nagyon szomorúak a Fekete-hegy lakói. Sivok a 90. percben elért találata azonban nagyon nehéz helyzetbe hozta a montenegróiakat. A vendégeknél a Videotonnál kegyvesztett Mladen Bozsovics védett.

Az írek viharos mérkőzésen szereztek négygólos előnyt a visszavágóra Tallinnban. Andrews már az első negyedórában vezetést szerzett a vendégeknek, az észtek a 34. percben Stepanov kiállítása után megfogyatkoztak. A második félidőben Walters révén már 2-0- volt az állás Giovanni Trapattoni csapatának, majd Robbie Keane is a kapuba talált.

Miután Piiroját is kiállította Kassai Viktor játékvezető, Keane kihasználta a kettős emberelőnyt, tizenegyesből talált a kapuba. Az észteknél játszott Ahjupera, a Győri ETO játékosa, s a kisalföldi együttes korábbi futballistája, Kink is.

A visszavágókat jövő kedden rendezik.

Bosznia-Hercegovina-Portugália 0-0
Törökország-Horvátország 0-3
Csehország-Montenegró 2-0
Észtország-Írország 0-4

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×