eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Most "csak" három gólt rúgott a Manchester City

A Chelsea veresége után a két manchesteri csapat ellépett a londoni Kékektől. Erősítette pozícióját a Liverpool, amelynek hátránya már csak egy pont a Chelsea mögött. A Spurs vasárnap, a Newcastle hétfőn utol is érheti pontszámban a londoni Kékeket.

A Man United és a Man City is győzött a Premier League 10. fordulójában. Sir Alex Ferguson együttese 1-0ra verte a Goodison Parkban az Evertont. Az eredmény nem meglepetés, a liverpooli kékek mindössze egyet tudtak megnyerni a United elleni, legutóbbi 13 mérkőzésükből. Az már inkább, hogy "Chicharito" Hernandez vezető gólja után kiegyenlített volt a játék, a vendégeknek nagyon meg kellett izzadni a győzelemért.

A Manchester Citynek viszonylag könnyű ellenfél jutott: a szerdán a Ligakupában 5-2-re legyőzött Wolverhampton. Miután e találkozón, meg előtte a Manchester United elleni bajnokin összesen 11 gólt szerzett Roberto Mancini csapata, akár meglepőnek is mondható, milyen szoros mérkőzést vívott a "Farkasokkal".

Edin Dzeko csak az 52. percben tudta megszerezni a vezetést, igaz, a 67. percben Kolarov kétgólosra növelter az előnyt. Simának tűnt a parti, ám a 74. percben Vincent Kompany szabálytalankodott a saját tizenhatosán belül.

Õ piros lapot, az ellenfél tizenegyest kapott, amit Hunt gólra váltott. A Wolverhamptonnak aztán esélye sem volt az egyenlítésre, sőt az utolsó másodpercekben Johnson visszaállította a kétgólos különbséget.

A Liverpool az első félidőben eldöntötte a West Bromwich Albion elleni mérkőzés sorsát. Charlie Adam a 9. percben értékesített egy büntetőt, majd a játékrész utolsó percében Andy Carroll megduplázta a Vörösök góljainak számát. Kenny Dalglish együtteséből hiányzott a két veterán, Steven Gerrard, és Jamie Carragher, a WBA-ben még mindig nem játszot bajnokin Gera Zoltán, s Fülöp Márton is csak a kispadon üldögélt.


Premier League, 10. forduló
Everton-Man United 0-1
Chelsea-Arsenal 3-5
Man City-Wolverhampton 3-1
Norwich-Blackburn 3-3
Sunderland-Aston Villa 2-2
Swansea-Bolton 3-1
Wigan-Fulham 0-2
WBA-Liverpool
Tottenham-QPR vasárnap
Stoke-Newcastle hétfő
Az élcsoport: 1. Manchester City 28, 2. Manchester United 23, 3. Chelsea 19

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×