eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Molnár: Jövőre több lesz a doppingellenőrzés

A pekinginél jobb eredményt vár a londoni olimpián a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Molnár Zoltán az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy jövőre az eddiginél is több doppingellenőrzés vár az olimpikonokra.

A még esélyes csapatsportágak kijutása az olimpiára kulcsfontosságú lenne a következő hónapokban - mondta az Arénában a MOB főtitkára. Jelenleg 71 magyar sportolónak van helye a jövő nyári londoni olimpián. A férfi vízilabda-válogatott már kijutott, a női pólósok és a férfi kézilabdázók szerezhetnek még kvótát.

Ha a női kézilabdacsapat is a kvótások között lenne, azt mondhatnánk, hogy teljesen elégedettek vagyunk, így azonban van bennünk egy kis keserűség és csalódás, hiszen a csapat az utóbbi olimpiákon meglehetősen eredményes volt - tette hozzá a főtitkár.

A sportvezető a pekinginél jobb szereplésben bízik a brit fővárosban. Négy-öt aranyérmet szeretne jövőre Londonban, mert ezzel az eredménnyel nyugodt felkészülés kezdődhetne Rió de Janeiróra.

Molnár Zoltán hangsúlyozta, hogy a doppingellenes harc nem lanyhulhat, minden olimpikonra legalább három ellenőrzés vár jövőre. Arra a kérdésre, hogy első számú cél-e az, hogy Londonban ne legyen magyar doppingeset, a főtitkár így válaszolt: "Az első számú cél az, hogy ne doppingoljon senki".

A Sportkórház helyzetével kapcsolatban elmondta: az intézmény jelenleg nem tudja minden szakterületen megfelelően ellátni a magyar olimpikonokat, és ezt már a politikusok is felismerték. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár nemrég parlamenti felszólalásában megállapította, hogy a kórház a szolgáltatásait tekintve már nem korszerű, és még a hazai egészségügyi intézmények színvonalát sem éri el.

Molnár Zoltán hangsúlyozta, kérték a kormánytól, hogy az olimpiai kerettagok azonnali VIP-ellátást kapjanak a kijelölt intézményekben: öt egyetemi és két megyei kórházban, valamint a Gerincgyógyászati Intézetben, a Sportkórházban és egy magánintézményben.

A MOB főtitkára szerint ez a londoni olimpiáig "jó megoldásnak tűnik".

Az Aréna műsorát meghallgathatja itt!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×