eur:
386.98
usd:
356
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Hogyan érheti el a magyar válogatott a pótselejtezőt?

A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők E csoportjában a magyar és a svéd csapatnak is 18 pontja van. Az északi válogatottnak még két, a miénknek egy mérkőzése van hátra. Hogyan előzheti meg Egervári Sándor csapata a svédeket?

Ha a két csapat azonos pontszámmal végez, a svédek lépnek tovább, tekintve hogy az egymás elleni eredményeket tekintve (magyar szempontból: 0-2, 2-1) jobbak. Tehát magyar továbbjutáshoz az kell, hogy Egervári Sándor csapata több ponttal zárjon.

Ehhez feltétlenül pontot kell szerezni a Puskás Ferenc Stadionban a finnek ellen. Ha az október 11-i mérkőzés Budapesten döntetlenre végződik, csak akkor jut tovább a magyar válogatott, ha a svédek kikapnak Helsinkiben október 7-én és aztán hazai pályán a hollandoktól október 11-én.

Ha a magyar válogatott legyőzi a finneket, belefér, hogy a svédek a két mérkőzésükön szerezzenek legfeljebb két pontot, azaz mindkettőn döntetlent érjenek el. (Természetesen az is, ha csak az egyiken ikszelnek, a másikon kikapnak.)

Ha a svédek nyernek Helsinkiben, vagy esetleges vereségük esetén Solnában a hollandok ellen, a magyar válogatott "hiába" veri meg a finneket, nem jut tovább.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×