eur:
390.16
usd:
365.35
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kazi Tamás ötödik az elődöntős futamában

Elődöntős futamában ötödik lett, így nem jutott be a fináléba 800 méteren Kazi Tamás a dél-koreai atlétikai világbajnokságon. A táv nagy részét nyolcadikként futotta le, aztán erős hajrával három ellenfelét megelőzte. A 110 m gátas Baji Balázs az előfutamból, a súlylökő Márton Anita pedig a selejtezőből nem jutott tovább.

A szombati előcsatározásból futammásodikként, 1:48.29 perccel továbblépő magyar középtávfutó erős elődöntős mezőnybe került, arra nem volt reális esélye, hogy a közvetlen döntőt érő első két hely valamelyikén végezzen vasárnap. A táv nagy részét nyolcadikként futotta le, aztán erős hajrával három ellenfelét megelőzte, s 1:46.53-mal ért célba. A döntőbe a három elődöntős futam első kettője, valamint idő alapján további két futó jutott be.

A 110 m gátas Baji Balázs az előfutamból, a súlylökő Márton Anita pedig a selejtezőből nem jutott tovább. Baji, aki egy hete, a kínai Sencsenben hatodik volt az Universiadén, ezúttal az akkori elődöntős 13.64 mp-es és döntős 13.71-es eredményétől is elmaradt, előfutamában utolsó, azaz nyolcadik helyezettként 14.06-ot ért el, ezzel befejezte szereplését.

"Csalódott vagyok. Itt, ha nem is a továbbjutás nézett ki, de egy jobb idő mindenképen - értékelt. - Nem voltam rossz formában, habár pihentnek sem mondhatom magam, hiszen Sencsenben mégiscsak három futás volt. Ezzel együtt jobbat vártam magamtól. Nem tudtam odaérni a gátakhoz, nem volt sebességem. Volt már ilyen korai futásom, amit jól megcsináltam, most tompa voltam. Folyamatosan sodortam a gátakat. Az Universiade jól sikerült, ott fejben nagyon erős voltam. Ez a mai futás bosszant."

Márton Anita ugyancsak ott volt az Universiadén, amelyen 17,01 méterrel hetedik lett. Most a B csoportban szerepelt, a viadal honlapja szerint 17,04-et dobott, ezzel 11. lett a mezőnynek ebben a felében. A selejtezős szint 18,65 m volt.

"Másodikra mindenképpen érvényeset akartam lökni, mert az elsőt elvették. Aztán csak egy kísérletem maradt, az lett most a legjobb - nyilatkozott a selejtező után. - A körülmények nem voltak rosszak, jól is aludtam előtte. Sajnálom, hogy ez az évem ilyen. Annak ellenére, hogy így sikerült, amit kellett, megcsináltam. Nem fizikális problémák vannak, ez egyértelmű. Úgy gondolom, hogy ebből jövőre előre lehet lépni. Pozitívan állok ehhez a helyzethez, ebből csak építkezni lehet."

Bejutott a 400 méteres síkfutás elődöntőjébe a műlábakkal versenyző Oscar Pistorius. A térd alatt amputált dél-afrikai atléta a vasárnapi előcsatározások során előfutamában harmadik lett, 45.39 mp-es ideje pedig - a vb honlapja szerint - az egész mezőnyt tekintve a 14. legjobb volt. Az elődöntőre és a döntőre hétfőn kerül sor.

A 24 éves sportolót - aki előtt még sohasem versenyzett vb-n amputáción átesett atléta - a 4x400 méteres váltó tagjaként is nevezte hazája szövetsége. Világbajnoki részvételét a négyszeres paralimpiai bajnok a júniusi teljesítményével harcolta ki, amikor is az olaszországi Lignanóban rendezett nemzetközi versenyen 45.07 másodperc alatt ért célba.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Íme a részletek
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×