eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Vettel végül legyőzte Hamiltont

A Red Bull német versenyzője, a pontversenyben éllovas Sebastian Vettel indulhat az élről a Formula-1-es Magyar Nagydíjon. A második helyről az angol Lewis Hamilton (McLaren), a harmadikról csapat- és honfitársa, Jenson Button rajtolhat.

Az időmérő edzésen a reggeli napsütés helyett felhős, és szeles idő fogadta a versenyzőket. A pálya hőmérséklete 10 fokot hűlt a délelőtti szabadedzéshez képest.

Q1 - Alonso-Hamilton 1:0

Az időmérő edzés első részében Hamilton állt az élre, egy 1:21,636-os idővel, majd Alonso néhány perccel az edzés vége előtt átvette a vezetést (1:21,578). Az élbolyban az állás ezután már nem változott. Alonso, Hamilton, Vettel, Button, Massa, Webber, Sutil és Schumacher sorrendben zártak a versenyzők.

A kieső helyeken, vagyis a 18-dik rajthelytől lefelé Buemi, Kovalainen, Trulli, Glock, Liuzzi, Ricciardo és D'Ambrosio végzett.

Q2 - Alonso-Hamilton 2:0

Az edzés második szakaszában Vettel 1:21,095-el megközelítette a hétvége legjobb idejét, Webber pedig még nála is gyorsabbnak bizonyult (1:20,890). Button tovább faragott az időn (1:20,578). A lágyabb keverékű gumikon látványosan gyorsabbak lettek a versenyzők. Alonso 1:20,262-re javította a hétvége legjobb idejét. Hamilton a keményebb keverékű abroncsokon futott körével a hatodik helyen állt - megspórolva ezzel egy szett szuperlágy gumit, ami a versenyen igencsak jól jöhet számára.

A második edzésszakaszt Alonso is nyerte, Button, Webber, Vettel, Massa, Hamilton, Rosberg, Schumacher, Sutil és Perez előtt.

Kiesett, vagyis a 11-17-dik helyekről rajtolhat vasárnap: di Resta, Petrov, Kobajashi, Heidfeld, Barrichello, Alguersuari és Maldonado.

Q3 - Vettel mindenkit legyőzött

Elsőre Hamilton érte el a legjobb időt (1:19.978), őt Vettel, Alonso, Button, Massa, Webber sorrendben követték a riválisok.

Másodjára Vettel, Button és Massa javított, így a német pilóta mögül Hamilton, Button, Massa, Alonso, Webber sorrendben rajtolhatnak. A hetedik Rosberg, a nyolcadik Sutil, a kilencedik Schumacher, a tizedik pedig Perez lesz a vasárnapi rajtrácson.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×