eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

Csatatérré válhat a stadionok környéke

A változó törvények miatt szeptembertől komolyabb szigorra számíthatnak a sportrendezvények rendbontói. A döntést a klubok támogatják, de a jogszabályok bizonyos rendelkezéseivel nem értenek egyet.

Az Újpest labdarúgócsapatának vezetése támogatja és egyetért a huligánok visszaszorítását segítő törvényekkel, de a jogszabályoknak vannak olyan részei is, amelyek hátrányosan érinthetik a klubokat. Bartha Csaba ügyvezető igazgató kiemelte, hogy a jogszabály bizonyos rendelkezései szerint a mérkőzések jelentős részét túlzott rendőri biztosítás mellett kell rendezni, ezért sokszor a stadionok környéke csatatérré változik.

Az országgyűlési képviselők döntése szerint két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, aki sportrendezvényen például beszalad a pályára vagy oda bármit bedob. Három évig terjedő büntetés jár, ha a rendbontást csoportosan, felfegyverkezve vagy különös visszaesőként követik el.

Borbély Zoltán, az MLSZ jogi és sajtóirodájának vezetője kiemelte, hogy ezentúl nemcsak a sportrendezvényen, hanem az odautazás és az onnan való távozás során elkövetett bűncselekmény és szabálysértés is járhat majd a stadionból való kitiltással.

Szerepel a jogszabályban az is, hogy a nézők a sportesemény helyszínére csak akkor léphetnek be, ha vállalják, hogy igazolják személyazonosságukat, és elfogadják, hogy a rendezvény alatt kép- és hangfelvételt készítenek róluk. A változások többsége szeptembertől lép életbe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×