eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

Szabics gólja még belefért volna, de a végét elrontotta a Vidi

Kétgólos vereséget szenvedett a Videoton a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Sturm Graztól, s így nagyon nehéz helyzetben várhatja a visszavágót. A játék képe alapján biztosan nem volt két gól a csapatok között, de az osztrák bajnok játékosai kihasználták a két magyar középső védő egy-egy helyezkedési hibáját. Szabics Imre szerezte a Sturm első gólját.

A Videoton nem illetődött meg a klub története első BL-selejtezőjén. Az első félidőben magabiztosan védekezett a megerősített védelem, a Sturmnak mindössze két helyzete akadt, mindkettő Szabics Imre előtt.

A másik oldalon elsősorban Polonkai Attila veszélyeztetett, két lehetőség is adódott a középpályás előtt. A Videoton pontosan úgy játszott, ahogy szokás két, közel azonos képességű csapat párharcában, az idegenben szereplő esetében. Kevés kockázatot vállalva, lehetőség szerint a labdát birtokolva. Ebben a játékrészben még a nagy meleg is kínozta a játékosokat.

Amásodik félidő elején a Sturm többet birtokolta a labdát a korábbiaknál, de aztán az 56. percben Gosztonyi András került helyzetbe Elek Ákos labdafelhozatala után, ám fölé lőtt. A másik oldalon Szabics Imre a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetéből lőtt a kapufölé, 11 méterről.

Bő egy óra elteltével frissített mindkét csapat (a Sturmnak ez már a második cseréje volt, az első félidőben Wolf Bukva sérülése miatt szállt be), a Vidiben Vasiljevicet Sándor György, a Sturmban Muratovicot Kienast váltotta.

A 68.percben magyar góllal szerzett vezetést a Sturm, illetve került hátrányba a Videoton: Szabics gyönyörű egyéni akció végén váltotta gólra a Pürcher által beívelt labdát. Három perccel később Feldhofer óriási helyzetet hagyott ki: 11 méterre a kaputól, teljesen üresen állt Tujvellel szemben (még két társa is egyedül maradt), de gyengén lőtt.

A 74. percben Sándor György fejesté Gratzei bravúrral ütötte szögletre. Két perccel később Polonkai Attila labdájából Elek Ákos lőtt kevéssel a kapu mellé. Úgy festett, mezőnyjátékkal véget ér a mérkőzés, a Videoton egygólos hátránnyal várhatja a visszavágót. Ám a 92. percben Hölzl elment a baloldalon, nem túl nagy meggyőződéssel középre lőtte a labdát, s a Horváth Gábort megelőző Roman Kienast a rövid sarokba pörgette a labdát.

Sturm Graz-Videoton 2-0 (0-0)
Klagenfurt, 11 512 néző. Játékvezető: Attwell (angol)
Surm Graz: Gratzei - Standfest, Feldhofer, Burgstaller, Pürcher - Hölzl, Koch (S. Foda, 82.), Weber, Bukva (Wolf, 38.) - Muratovic (Kienast, 62.), Szabics
Videoton: Tujvel - Brachi, Lipták, Horváth, Héctor Sánchez - Gosztonyi (Walter, 72.), Mitrovic, Elek, Vasiljevic (Sándor, 62.), Polonkai (Nagy D., 81.) - Alves
Gólok: Szabics(68.), Kienast (92.)

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×