eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Uruguay sem tudott nyerni a Copán

Nincs új sem a Nap alatt, sem a Copa Américán: az esélyes csak döntetlent játszott, a tulajdonképpen utánpótlás-válogatottal érkező meg kikapott. Uruguay-Peru 1-1, Chile-Mexikó 2-1. A mezőny túl van az első teljes körön, a hat mérkőzésből négy döntetlennel végződött, csak a két U23-as legénység ellen játszó tudott nyerni. Szombaton Kolumbia verte Costa Ricát, most pedig a chileiek szerezték meg a három pontot.

A hétfő főmérkőzése a világbajnoki negyedik Céleste és a peruiak találkozója volt. Az inkák gyermekei nélkülözték Claudio Pizzarrót és Jefferson Farfánt is, sőt csak csereként tudott beszállni Juan Vargas is - ehhez képest (főleg) meglepetés, hogy megszerezték a vezetést Paulo Guerrero találatával.

A szinte teljes vb-csapatával játszó uruguayi gárda az első félidő végén kiegyenlített: Luis Suárez, a Liverpool csatára talált a perui kapuba. Akkor kevesen gondolták, hogy ez marad a végeredmény, de a második félidőben csak néhány helyzet akadt, gól nem.

A másik találkozón a chileiek ellen nagyrészt 23 éven aluliakkal kiálló mexikói csapat szerepelt. (A keretben öt 23 évnél idősebb játékos van, mindössze két játékos, Paul Aguilar és Giovani dos Santos játszott korábban tíznél többször a válogatottban.)

A közép-amerikaiak a 19 éves védő, Nestor Araujo góljával vezettek ugyan, de a folytatás a chileieké volt: Esteban Paredes és Arturo Vidal a második félidő derekán megfordította az állást. A chileieknél, bár nem lőtt gólt, jó teljesítményt nyújtott a Barcelonába készülő Alexis Sánchez.

Chile-Mexikó 2-1 (0-1)
San Juan, 25 000 néző. Játékvezető: Soto (venezuelai)
Chile: Bravo; Contreras, Ponce, Jara; Isla, Medel, Vidal, Matías Fernández (Carmona, 83), Beausejour (Paredes, 56); Alexis Sánchez, Suazo (Estrada, 90)..
Mexikó: Michel; Aguilar, Araujo, Reynoso, Mier, Chávez; Aquino (Oribe Peralta, 68), Reyes, Enríquez; Giovani dos Santos, Márquez Lugo (Pacheco, 88).
Gólok: Paredes (68.), Vidal (74.), ill. Araujo (42.)

Uruguay-Peru 1-1 (1-1)
San Juan, 25 000 néző. Játékvezető: Roldán (kolumbiai)
Uruguay: Muslera; Rodríguez, Victorino, Lugano, Cáceres; Pérez, Arévalo Ríos, Lodeiro (Rodríguez, 78); Luis Suárez, Forlán, Cavani (Hernández, 78).
Peru: Fernández; Revoredo, Acasiete, Rodríguez, Vilchez; Balbín, Cruzado, Guevara (Lobatón, 57), Yotum (Vargas, 58); Guerrero y Advíncula (Chiroque, 91).
Gólok: Luis Suárez (45.), ill. Guerrero (23.)

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×