eur:
389.72
usd:
362.86
bux:
68049.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Maradona veje mentette meg az argentin válogatottat

Az argentin válogatottat kísértette az ugyancsak hazai rendezésű, 1978-as Mundial nyitómérkőzésének emléke. Akkor a magyar válogatott Csapó Károly góljával vezetést szerzett, s az argentinok csak nehezen egyenlítettek ki. Sajnos, akkor bepréselték a győztes gólt - most az sem sikerült. A nagy esélyes sokkoló döntetlennel kezdte a Copa Américát az előzetesen lesajnált bolíviai legénység ellen.

Sergio Batista, némi meglepetésre, kihagyta a kezdő csapatból Sergio Agüerót, mert a Napoli csatárát, Ezequiel Lavezzit favorizálta. Majdnem végzetes tévedés volt, mert hiába volt Lionel Messi és Carlos Tévez is a pályán, az argentinok nem tudták feltörni a jól védekező vendégek védelmét.

Beigazolódni látszott azok félelme, akik szerint a világ első számú játékosa, Lionel Messi sokkal kevésbé hatékony az argentin mezben, mint a Barcelonáéban, mivel nem kap hasonló kiszolgálást a társaitól. Sem a klubtársa, Javier Mascherano, sem Esteban Cambiasso, sem pedig Ever Banega (akinek a szerepeltetése Javier Pastore mellőzése árán egyáltalán nem volt jó lépés) nem volt elég ötletgazdag.

A bolíviaiak többnyire csak a védekezéssel törődtek, ám a második félidőben - egy szögletvariáció után, Ever Banega ügyetlenkedéséből profitálva - Rojas révén megszerezték a vezetést.

Sergio Batista csapata csak nehezen egyenlített ki: a 76. percben Ángel Di Maria beadása után Nicolas Burdisso mellel letette a labdát, Agüero pedig a kapuba zúzta. A döntetlennel az argentin válogatott rossz rajtot vett, de nincs veszélyben a továbbjutása, a négycsapatos csoortból akár három csapat is továbbléphet.

Argentína-Bolívia 1-1 (0-0)

La Plata, 38 000 néző
Argentína: Romero; Zanetti, Burdisso, G. Milito, Rojo, Banega, Mascherano, Cambiasso (Di María, 46.); Lavezzi (Agüero, 71.), Messi, Tevez.
Bolívia: Arias; Álvarez, Raldes, Rivero, Gutiérrez; Vaca (José Chávez, 64.), Flores, Robles, Campos (Juan Arce, 80.); Rojas (Cardozo, 89.); Martins.
Gólok: Rojas (48.), Agüero (76.)

Mai mérkőzés: Kolumbia-Costa Rica 20.30 (magyar idő szerint)

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×