eur:
389.41
usd:
363.29
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sztárigazolás készül: "Inkább kapjunk a Real Madridtól 45 milliót, mint mástól csak 20-at"

Bár a legnagyobb klubok egyelőre még kevés átigazolást ütöttek nyélbe, tárgyal szinte a teljes labdarúgóvilág. Aktív a Real Madrid és a Barcelona, s nem tétlenkedik a Manchester United sem. Fabregas, Nasri, Alexis Sánchez, Sneijder, Neymar, Agüero, Kaká, Thiago Silva és Essien a hírekben.

Az Arsenalnál őszintén reméli a vezérkar, hogy Cesc Fabregas és Samir Nasri is marad - de a spanyol és a francia sztárjátékos is távozik, ha teheti, még ha a nyilatkozataik nem is feltétlenül ezt sugallják. A katalán világbajnok immár évek óta a nyár egyik főszereplője az Emirates környékén, gyakran hangoztatja, hogy hazatérne Spanyolországba, ám aztán marad.

Mindazonáltal a Barcelona idén is kitartóan hívja, s a játékostársak szerint megy is. Bakary Sagna, az Arsenal francia védője szerint: "Cesc egyelőre az Arsenal játékosa, sőt kapitánya. Ez tény. De az is, hogy szeretne visszatérni a hazájába, abba a városba, amelyben felnőtt, s ahhoz a klubhoz, amelyben nevelkedett. S amelyik ma a világ legjobbja. Szerintem, ez érthető."

Fabregas nincs könnyű helyzetben, ugyanis a sorsa az Arsenal kezében van. Arsene Wenger, a csapat menedzsere mindenképpen azt szeretné, ha az immár nyolc éve a a londoni klubhoz tartozó futballista maradna. Ugyanakkor jellemző a kilencvenes évek Arsenal-sztárjának, Lee Dixonnak a véleménye is: "Fabregas fejben már nincs itt."

Most kéne elengedni


Klubtársai közül Samir Nasrit a Bayern München hívja, de érdeklődik iránta a Manchester United is. A francia válogatott középpályásnak 2012-ben lejár a szerződése, ezért pénzügyi szempontból tanácsos lenne elengedni, ugyanakkor, ha az Arsenal tovább engedi gyengülni a keretét, nehezen képzelhető el, hogy sikerül megszakítani a 2005 óta tartó, címnyerés nélküli rossz sorozatát. Az érkezőkről ráadásul kevesebbet hallani, a legesélyesebb igazolás Gervinho, a francia bajnok Lille elefántcsontparti támadója lehet.

A Barcelona, természetesen, nem csak Fabregast akarja. A kívánságlistán hasonlóan előkelő helyet foglal el Giuseppe Rossi, a Villarreal Egyesült Államokban felnőtt, olasz válogatott csatára, és a 2010-2011-es idény egyik nagy felfedezettje, Alexis Sánchez, az Udinese remek chilei játékosa. Sánchez iránt óriási az érdeklődés Európában: a Premier League manchesteri élcsapatai is szívesen látnák soraikban.

A hét közepén némi meglepetést keltett Milánóban, hogy egy brazil televíziós műsor megszellőztette, Thiago Silva, az AC Milan bajnokcsapatának pillére, ügynökein keresztül, tárgyalt a Barcelonával. A piros-feketék kategorikusan kizárták, hogy hajlandóan lennének elengedni a védőt, aki aztán sietve kijelentette, rendkívül jól érzi magát Milánóban, eszébe sem jutna távozni. (Ugyanakkor a Milan még tartozik a Barcelonának Ibrahimovic átengedéséért 24 millió euróval, s így azt nem kellene kifizetni, sőt még a milan kapna 16 milliót, miután Thiago Silva ára 40 millió euró körül van.)

A Manchester United már megszerezte a spanyol kapust, David de Geát, ellenben szeretné megerősíteni a középpályás sorát is. A legfrissebb kiszemelt Wesley Sneijder, az Inter holland világklasszisa, akit állítólag a milánói fekete-kékek vezérkara (konkrétan Moratti elnök) hajlandó lenne elengedni 35 millió fontért. Alkalmasint ezzel függhet össze, hogy az Inter is felvette a kapcsolatát Kaká ügynökével. A Marca szerint 10 millió euró jelenti a nézetkülönbséget: az olaszok harmincat adnának, a Real Madrid negyvenet szeretne kapni a játékosért.A Real Madrid egyébként nagyon aktív. Már megszerezte a két német-török játékos, Hamit Altintop és Nuri Sahin aláírását, de ez csak a kezdet. A Madrid versenybe szállt a Chelsea-vel a legnagyobb brazil tehetségnek kikiáltott Neymarért. Ernesto Bronzetti ügynök szerint a Santos, amely egyszer már Robinho átengedésekor jól taktikázott a Real Madriddal szemben, közel áll ahhoz, hogy rábólintson a spanyol klub 40 milliós ajánlatára.

A brazil klub cáfolt, vélhetően elsősorban azért, mert a napokban a csapat és benne Neymar a Libertadores-kupa döntőjében érdekelt (visszatértek a klasszikus hatvanas évek, a döntő Penarol-Santos!), s az első meccs idegenbeli 0-0 után jó esélyei vannak a címnyerésre.

A Madrid egyébként présben van: az idei nyár a jelek szerint nem a spórolás időszaka. Ha a Barcelona valóban megszerzi Alexis Sánchezt, Cesc Fabregast és Giuseppe Rossit (de akár csak kettőt is a háromból), a Bernabéuban sem érhetik be, mondjuk, Altintop és Sahin megszerzésével.

Kaká, vagy akár a Tottenham által (is) keresett, a Spursnél 20 millió font körüli összegre taksált Lassana Diarra elengedése valamelyest csökkenthetné a kiadási oldalon szereplő, feltehetően ismét 100 millió euró körülre felmászó összeget. Lass, azaz Lassana Diarra eladási árából, például, a Madrid szeretné megvenni a Chelsea-től Michael Essient, José Mourinho kifejezett akaratára. Bár a ghánai gyengébb idényt zárt, mint korábban a Stamford Bridge-en bármikor, nem tűnik rossz igazolásnak.

Mint ahogy nem lenne az Sergio Agüero sem. Az Atlético Madrid argentin csatára szívesen menne a Real Madridhoz, nem is rossz az esélye erre. Ugyan az Atlético hívei egyáltalán nem repesnének az örömtől, hogy egyik legjobb játékosuk a városi vetélytársat erősítse, az új edző, Gregorio Manzano viszonylag világos érvrendszert használva közölte, miért támogatja az üzlet megkötését: "Inkább kapjunk 45 milliót Kunért a Real Madridtól, mint mástól húszat."

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×