eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Európai elnök akar lenni a kómából visszatért szumós

Három hónapig volt kórházban, ebből huszonegy napot kómában töltött Kollárik Mihály, a Magyar Szumó Szövetség elnöke, aki immár egy hónapja folyamatosan erősödik, közben pedig merész tervet szövöget: az európai szövetség elnöke akar lenni.

A halál torkából visszatért sportember bevallotta: nem volt beoltva a H1N1 vírus ellen, ráadásul későn is ment orvoshoz. Meggyőződése, hogy 26 évi birkózómúltja segítette vissza az életbe. Hatévesen kezdte a MAFC-ban, majd az MTK, a Honvéd és a Spartacus következett. Minden korosztályban volt országos bajnok, a felnőttek között azonban többször is csak a második helyig jutott.

"1975-ös visszavonulásomat követően egy évtizeden át nem volt kapcsolatom a sporttal" - mondta az MTI-nek Kollárik, akit aztán 1988-ban hívtak a Vasas birkózói. Ott volt 2000-ig, azóta a szumózók elnöke.

"Az amatőrök között szép sikereket értünk el, Kismóni János vb-bronza jelentette a nyitányt. Magyarország három Eb-nek is otthont adott, 2003-ban, 2005-ben és 2007-ben, a második alkalommal megválasztottak az Európai Szumó Szövetség alelnökének" - tette hozzá.

Kollárik Mihály 2008-ban sikertelenül pályázott az elnöki székre, most ennek ellenére ismét kandidál.

"Az előző, az ukrán elnök nem vált be, így most üres a széke. Ha hinni lehet az előzetes egyeztetéseknek, akkor a 28 európai tagállam egyértelmű többségének élvezem a bizalmát. Így bizakodva utazom az e héten, Várnába, a kontinensbajnokságra, ahol előreláthatólag szombaton születik döntés az elnök kilétét illetően" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×