INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Real Madrid-Barcelona: Figo tippje a történelmi meccsre

InfoRádió / MTI
Történelminek nevezte a szerdai Real Madrid-FC Barcelona labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntőt és a visszavágót Luis Figo, aki mindkét csapatban játszott.

"Elképesztő színvonalon szerepelnek mindketten, úgy vélem, jelenleg ez a földkerekség két legjobb gárdája" - fogalmazott a portugál Figo, aki 1995 és 2000 között a katalánoknál játszott, majd további öt évet a fővárosiaknál töltött el. "Azt gondolom, hogy ez az elődöntő bevonul a futball históriájába. Hallatlanul fontos lesz az első összecsapás, a győztes nagyon komoly előnybe kerül és szerintem tovább is jut."

A két ősi rivális ebben az idényben már háromszor csapott össze: az első meccsen Pep Guardiola csapata 5-0-ra gázolta le a Mourinho-legénységet, aztán április 17-én, a Santiago Bernabeu Stadionban 1-1-es döntetlen született, majd múlt szerdán, a Király Kupa döntőjében 1-0-ra nyertek a fővárosiak.

"Úgy vélem, jelenleg a Barca játssza a jobb futballt, a játékosok remekül megértik egymást, igazi csapat" - fűzte hozzá a 39 esztendős Figo, aki 2002-ben nyert BL-t a Madriddal.

A címlapról ajánljuk