eur:
393.76
usd:
368.29
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Dzsudzsákék Lisszabonban javíthatnak

A Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató holland PSV Eindhoven a portugál Benfica vendége lesz a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén, míg a vasárnap bajnoki címet szerzett FC Porto az orosz Szpartak Moszkva ellen tehet jelentős lépést a triplázás felé.

Az eindhoveni gárda a magyar szélsővel a soraiban szombaton 2-0-ra kikapott a címvédő Twente otthonában a bajnokságban, így a tabella második helyére csúszott vissza, hátránya pedig két pont az enschedeiekkel szemben. A PSV csütörtöki riválisa, a Benfica szintén rangadót bukott a hétvégén, és ezzel el is dőlt a bajnoki aranyérem sorsa: az FC Porto Lisszabonban nyert 2-1-re vasárnap, így öt fordulóval a zárás előtt már biztos győztes.

A holland-portugál párharccal megismétlődik az 1988-as BEK-döntő, amelyet az akkor még Guus Hiddink által irányított PSV nyert meg tizenegyesekkel.

A Portugál Kupában még érdekelt - s az elődöntőben épp a Benficával küzdő - Porto hazai pályán kezdi a negyeddöntős párharcot a Szpartak ellen, s egy sikerrel óriási lépést tehet a triplázás, azaz a bajnoki, a kupa- és az EL-győzelem felé. A hazai pontvadászatban eddig veretlen, 25 mérkőzéséből 23-at megnyert együttes mostanáig az EL-ben is impozáns teljesítményt nyújtott: 12 találkozót játszott, mérlege pedig tíz győzelem mellett egy döntetlen és egy vereség.

Az öt európai topligát (angol, olasz, spanyol, német, francia) képviselő csapatok közül az EL negyeddöntőjébe egyedüliként bejutott spanyol Villarreal ebben a szezonban még nem szenvedett vereséget hazai pályán a kontinentális kupaporondon, csütörtökön a Twente vethet véget ennek a sorozatnak.

A negyedik párharcban az ukrán Dinamo Kijev fogadja a szintén portugál Bragát, amely a nyolcaddöntőben az angol Liverpoolt búcsúztatta.

A mérkőzések egyaránt 21:05 órakor kezdődnek, a visszavágókat jövő csütörtökön rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×