eur:
401.09
usd:
366.76
bux:
74336.17
2024. október 11. péntek Brigitta

Kézilabda Eb - Történelmi vereség a norvégoktól

A magyar női kézilabda-válogatott 34-13-ra kikapott a társrendező norvégok olimpiai bajnok, egyben címvédő csapatától az Európa-bajnokság lillehammeri csoportjának zárómérkőzésén. A vereség történelmi: az eddigi negatív rekord a tavalyi Világkupán ugyancsak a norvégokkal szembeni 33-13-as kudarc volt térmérkőzésen.

A péntek esti összecsapás már negyedóra után eldőlt, ekkorra 2-2-ről 10-2-re ellépett az elmúlt három kontinenstornán aranyérmes skandináv alakulat, amely a folytatásban is erőtől duzzadó, rendkívül hatékony kézilabdázást mutatott be.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttese már korábban kikarcolta a középdöntőbe jutást, ahová a maximális négyből két pontot visz magával. A következő szakaszban sorrendben a németeket bravúrral kiejtő ukrán, majd a holland és a svéd válogatottal találkozik.

3. forduló, D csoport (Lillehammer):
Norvégia-Magyarország 34-13 (19-7)

gól: Löke 7, Mörk 6/2, Alstad 4/1, Riegelhuth 4/1, Frafjord 4, Herrem 3, Nöstvold 2/1, Hammerseng 2, Larsen 2, illetve Szucsánszki 6/2, Bulath 2, Bódi 2, Vincze 1, Szabó 1, Sopronyi 1

A két százszázalékos csapat meccsén a hazaiak számítottak esélyesebbnek, és ezt viszonylag gyorsan érvényre is juttatták.

Szabó góljára Löke kettővel válaszolt, majd Szucsánszki is eredményes volt, ám ezt követően lebénult a magyar együttes.
Tíz perc alatt 2-2-ről 10-2-re elhúztak a norvégok, ezzel gyakorlatilag eldőlt a meccs. Riegelhuth és Löke szórta a gólokat, Pálinger győri klubtársa, Haraldsen Lunde brillírozott a kapuban, ennek következtében a szünetig két számjegyűre nőtt a különbség. A magyar csapatnak csak felvillanásai akadtak - egy-két szép találat és bravúros Pálinger-védés -, de ez nagyon-nagyon kevés volt.

A magyarok egy félidő alatt annyi gólt kaptak, mint korábban a szlovénoktól egy egész meccsen, a franciák pedig csak 18-szor voltak eredményesek a Mátéfi-gárda ellen 60 perc alatt.

A "szétlőtt" Pálinger helyett Herr állt a kapu elé, aztán a kapitány már mindenkinek lehetőséget adott.

A második félidőben folytatódott az egyenlőtlen küzdelem, a gyenge támadások után a norvégok rendre labdát szereztek, gyorsan indultak, és általában góllal fejezték be akcióikat. Az is előfordult, hogy még kiállítást is kaptak a magyarok.

Az elődöntőbe jutásra a vereséggel együtt még mindig van esély: az ukrán, a holland és a svéd együttes is legyőzhető a középdöntőben.

Mátéfi Eszter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

"Gratulálok a norvégoknak, ezen a napon nem volt azonos szinten a két csapat. Öngyilkos taktikát folytattunk, egy-két passz után ellövöldöztük a labdát, a norvégok ezekből indultak és könnyű gólokat szereztek. Figyelnem kellett arra is, hogy néhány kulcsjátékost pihentessek a középdöntőre, mert ott is fontos mérkőzések várnak ránk".

Korábban:
Franciaország-Szlovénia 29-19 (15-9)

A végeredmény:
1. Norvégia 6 pont
2. Magyarország 4
3. Franciaország 2
------------------
4. Szlovénia 0
A csoportból az első három helyezett jutott a középdöntőbe.

Kedden játszották:
Norvégia-Franciaország 33-22
Magyarország-Szlovénia 28-19

Szerdán játszották:
Norvégia-Szlovénia 32-26
Magyarország-Franciaország 21-18

A C csoport pénteki mérkőzésein:
Svédország-Hollandia 25-18 (14-6)
Ukrajna-Németország 33-23 (15-10)
A végeredmény: 1. Svédország 6 pont, 2. Hollandia 2, 3. Ukrajna 2, 4. Németország 2

A CD középdöntős ág (II. csoport) menetrendje (Lillehammer):

december 12., vasárnap:
Magyarország-Ukrajna
Hollandia-Franciaország
Norvégia-Svédország

december 14., kedd:
Svédország-Franciaország
Magyarország-Hollandia
Norvégia-Ukrajna

december 15., szerda:
Magyarország-Svédország
Ukrajna-Franciaország
Norvégia-Hollandia

A mérkőzések 16:15, 18:15 és 20:15 órakor kezdődnek. Az szinte biztos, hogy a norvégok mindig a nap utolsó találkozóját vívják.

Címlapról ajánljuk

Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

A hurrikán után most a tornádóktól tartanak Florida lakói – mondta Pazaurek Piros tiszteletbeli konzul, aki a Hungarian Hub elnevezésű nonprofit szervezet elnökeként az amerikai magyarok összefogásáról is beszámolt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
Meredeken emelkedik az olaj ára

Meredeken emelkedik az olaj ára

Ázsiában nagy emelkedést láthattunk a kínai és hongkongi piacokon is, ezt követően Európában kivártak a befektetők a délutáni amerikai munkaerőpiaci és inflációs adatok előtt. A vártnál magasabb inflációs adat délután Európában és az USA-ban is negatív piaci reakciót váltott ki, mivel azt a narratívát erősítette, hogy a kamatcsökkentési ciklus lassabb lehet a korábban vártnál. Ma viszont nem csak külföldön, hanem Magyarországon is érkezett fontos inflációs adat: az egy évre visszatekintő áremelkedés 3 százalékos volt, vagyis három és fél év után elérte a jegybanki célt. Csütörtökön a nyugat-európai részvénypiacok mérsékelten estek, a magyar tőzsde viszont felülteljesítő volt, és mérsékelten emelkedett. Az olajár meredeken emelkedett, a befektetők az izraeli-iráni konfliktus és a Milton hurrikán lehetséges hatásait árazzák.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×