eur:
389.51
usd:
364.56
bux:
68056.62
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A harmadik helyért játszhat az olaszoktól kikapó pólósválogatott az Eb-n

A magyar vízilabda-válogatott 10-8-ra kikapott az olaszoktól a zágrábi Európa-bajnokság elődöntőjében. Így szombaton a szerbekkel a harmadik helyért játszhat. Kevés kulcsjátékos pólózott egyenletesen jól a mérkőzésen, leginkább Madaras Norbert, Szívós Márton, s Nagy Viktor volt dicsérhető.

A mérkőzés előtt már eldőlt, hogy a másik ágról a horvátok kerültek a fináléba, miután legyőzték a szerbeket. Nem könnyű a házigazda ellen döntőt játszani, de talán nem sok magyar bánta ezt. A szerbek számítanak a legfélelmetesebb ellenfélnek, még annak ellenére is, hogy a magyar csapat Zágrábban legyőzte a riválist.

Kemény Dénes ezúttal Szécsi Zoltán szerepeltetése mellett döntött a két kapus közül. Biros Péter, a csapat másik háromszoros olimpiai bajnoka a 300. válogatott mérkőzésén szált vízbe.

Az olaszok hozták el a labdát, az első percek fordulatos játékot hoztak, ám gólt nem. A magyarok közül előbb Kis Gábor, majd Madaras Norbert lőtt a kapu mellé.

Az olaszok törték meg a gólcsendet, Pietro Figlioli ejtett Szécsi kapujába (0-1).

Az ellentámadásnál emberelőnybe került a magyar csapat, majd ötméterest harcolt ki. Biros Péter Tempestibe lőtte a labdát.

Utána az olaszok kerültek fórba, Presiutti kihasználta a helyzetet (0-2).

A magyar csapat újabb emberfórt kapott, de Hosnyánszki lövése elkerülte a kaput. A negyed hajrájában még nagyobb bajba is kerülhetett volna a csapat, de az olaszoknak nem volt már idejük az emberelőny kijátszására. Így is kétgólos előnnyel zárták az első negyedet.

A második negyed elején szépített a magyar csapat: emberelőnyből Varga Dániel faragott a hátrányból. Ez már a nyolcadik gólja volt a tornán.

Sajnos, az olaszok is belőttek egy előnyt, Gallo révén, 1-3. Utána Tempesti, az olasz kapus bravúrja következett, a negyedik emberfórt elpuskázta a magyar csapat. Az ötödiket már nem: Madaras Norbert zúzta a hálóba a labdát (2-3.)

Norbi belejött: Szécsi bravúrjai után a második negyed végén kiegyenlített, 3-3. Sajnos, Valentino Gallo az utolsó pillanatokban gólt lőtt, kihasználva Hárai és Szécsi kisebb hibáját (3-4). Félidőben egy góllal mennek az olaszok.

A harmadik negyed elején újra kiegyenlített a magyar csapat, Kis Gábor a régi időket idéző csavargóllal volt eredményes. Sajnos, csak másodpercekig tartott az öröm, Figlioli a maga második, illetve az olaszok ötödik találatát szerezte. (4-5) Aztán fórból Niccolo Gitto újra kettőre növelte az olaszok előnyét.

Madaras Norbert tartja a csapatot, előnyből 6-5-re szépített. De megint a settebello került előnybe, Gitto pedig bevágta, 5-7. Ezt a gólt már Nagy Viktor kapta, Kemény Dénes kapust cserélt.

Kicsit visszatért a remény: Nagy Viktor óriási bravúrral védett ziccerben, majd emberelőnyből Hosnyánszky Norbert közelebb vitte a csapatot az olaszokhoz, 6-7.

Két emberelőnyt is kihagyott a magyar csapat, így hiába remekelt a kapuban Nagy Viktor, Stefano Luongo lövése után ismét kettőre nőtt az olaszok előnye. Az utolsó másodpercekben ismét ötöst lőhetett a magyar válogatott, s ismét kihagyta. Tempesti ezúttal Varga Dénes lövését kapta ki.

Az utolsó negyed előtt két góllal vezetett az olasz csapat. Nagy fordulatra lenne szükség, vagy csak pusztán annyira, hogy a ziccereket - a fórok adta lehetőségeket, vagy az ötösöket - kihasználja a magyar válogatott.

Három perc alatt sem esett gól a záró negyedben, aztán az olaszok háromgólos előnybe kerültek, Massimo Giacoppo vette be közelről Nagy Viktor kapuját, 6-9.

Megint emberhátrányba került a magyar válogatott. Kivédekezte, de az ellentámadásból Biros Péter lövése után a kapufáról kifelé pattant a labda.  Szívós Márton kettőre csökkentette a hátrányt, de nagyon kevés van hátra. Még mindig 7-9.


Pietro Figlioli belőtte a nap gólját (szó szerint átejtette Nagy Viktort), de újra Szívós Márton következett, két gólra visszahozta a csapatot (8-10).

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×