eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Biztosan vette az újabb akadályt a Kemény-csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott 14-10-re győzött az oroszok ellen a zágrábi Európa-bajnokság csoportkörének negyedik fordulójában. Kemény Dénes szövetségi kapitány együttese továbbra is veretlenül áll az élen, így várhatóan automatikusan az elődöntőbe jut. A magyarok az utolsó fordulóban Macedónia ellen játszanak vasárnap délután.

Az oroszok Halturin góljával kerültek előnybe, de Varga Dénes két gyors találatával fordított a magyar csapat. Biros váltott gólra egy emberelőnyt, majd Zakirov találatával tartotta a lépést az orosz együttes.

Biros még egyszer villant, remek ejtése volt a negyedik magyar találat. Varga Dániel testvére nyomába eredt, ő is feliratkozott a góllövők közé a 7. percben. Az első negyed utolsó gólját Novokszenov szerezte, ezzel 5-3-ra jöttek fel az oroszok.

A második negyed feléig kellett várni az első gólra, Biros újabb találatával három gólossá vált az előny.  Az oroszok gyorsan felzárkóztak 6-5-re, de Kis Gábor és Hosnyánszky remek találatával ismét elhúztak a magyarok. A negyed végén emberelőnyből Jurcsik szerzett gólt, így 8-6 volt az állás a nagyszünetben.

Az első támadásból Kis Gábor talált be, majd emberelőnyben Varga Dénes szerzett gólt, Madaras pedig megúszás után mattolta a kapust.

A védekezés ekkor már jól működött, az oroszok csak a negyed végén találtak be.

Az utolsó játékrész már csendesebben zajlott, a magyarok biztosan őrizték előnyüket, a rivális pedig feladta a küzdelmet. Török Béla első Eb-gólját szerezte, a fiatal játékos bombagólt dobott. A végén az oroszok még kihasználtak egy emberelőnyt, így 14-10-re alakították az eredményt.

Kemény Dénes szövetségi kapitány együttese továbbra is veretlenül áll az élen, így várhatóan automatikusan az elődöntőbe jut. A magyarok az utolsó fordulóban Macedónia ellen játszanak vasárnap délután.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×