eur:
395.71
usd:
367.22
bux:
65304.87
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Váratlan esemény nehezíti Overdose felkészülését

A vasárnapi budapesti futamra készülő Overdose pénteken reggel egy 400 méteres frissítő futást végzett, ami során elhagyta a bal első patkóját, így újra kell patkolni.

Nem a teljes patkó repült le róla, hanem annak legalsó része, a vas. Az e fölötti szilikon-szerű hálós réteg - ami tulajdonképpen összetartja a patát - nem sérült - tájékoztatott a PannoniaOverdose.hu.

Stuart Packham patkolókovács szombaton reggel érkezik Alagra, hogy újrapatkolja Overdose-t.

Mikóczy Zoltán tulajdonos szerint ez a nem várt esemény nem veszélyezteti a vasárnapi versenyt. Ugyan lovánál minden patkolást követően elő szokott fordulni egy rövid ideig tartó érzékenység, ám mivel most a lovat nem kell körmölni, azaz a szaruhoz nem nyúlnak, csupán egy új patkót helyeznek rá, ilyesfajta érzékenység 99 százalékos bizonyossággal nem várható.

Overdose-t vasárnap ugyanaz a Gary Hind lovagolja, akivel egy hónapja megnyerte a pozsonyi versenyt. Mikóczy szerint az angol lovas azért jó választás, mert ő tudja majd a legjobban összehasonlítani Overdose Pozsonyban mutatott teljesítményét a budapestivel, és ő tudja majd a legpontosabban megmondani, hogy ez idő alatt a ló mennyit fejlődött, mennyit jött előre.

Ez azért is különösen fontos, mert Overdose-ra két hét múlva már egy jóval erősebb verseny vár a németországi Baden-Badenben, abban az 1200 méteres Group 2-es besorolású Goldene Peitschében, amit két éve megnyert, ezt követően nevezték el a németek magyar csodalónak.

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×