eur:
391.05
usd:
367.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Rekordbevételen osztoznak az angol klubok

Rekordot jelentő, 1,2 milliárd fontos bevételen osztoznak a következő szezonban az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában játszó csapatok, amelyeknek adótartozása is tetemes, 27 millió fontos.

A Premier League 20 csapatának elnökei ugyanakkor arról nem számoltak be, hogy a klubok milyen arányban részesülnek az 1,2 milliárd fontból. A bevétel 18 százalékos bővülése jelentős részben a tengerentúli televíziós közvetítési jogok értéknövekedésének köszönhető: hároméves időtartamban eléri az egymilliárd fontot. Ez több mint fele a szigetországban hasonló időtartamra számolt 1,8 milliárd fontos bevételnek.

A csapatok a korábbiaktól eltérően ezúttal arra kérték Richard Scudemore-t, a Premiere Leauge főigazgatóját, hogy ne kelljen közzétenniük adatokat részesedésükről. Egyfelől, hogy ne tűnjenek fel rossz színben a Nagy-Britanniában várható költségvetési megszorítások fényében, másfelől azért, hogy a riválisok, valamint a játékosügynökök ne legyenek tisztában pénzügyi erejükkel.

A rekordot jelentő bevétel mellett az élvonalbeli csapatok adótartozása is magas, legkevesebb 27 millió fonttal tartoznak a kincstárnak. A három alacsonyabb osztályban játszó alakulatok 4 millió fonttal adósak.

Az illetékes hatóságok jelezték: készek jogi lépéseket foganatosítani a labdarúgó klubokkal szemben, hogy "megvédjék az ország adóbevételeit". Egy szóvivő megjegyezte, a csapatok régóta hajlamosak halogatni fizetési kötelezettségüket, vagy egyáltalán nem is fizetnek. Adatvédelmi okokból azonban azt nem fedték fel, hogy az egyes klubok pontosan milyen összeggel tartoznak.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×