eur:
389.39
usd:
362.7
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Adócsökkentéssel a sörözőkért

Csökkentik a sör adóját Brazíliában, hogy elkerüljék a hiányt a futball-világbajnokság idején. Helyi sörfőzők ugyanis arra figyelmeztettek, hogy nem lesznek képesek teljesíteni a bajnokság idején megnövekvő igényeket.

Bejelentette a brazil kormány, hogy az importált dobozos sör adóját tizenhat százalékról két százalékra csökkenti a júniusi világbajnokság idejére.

Az iparág képviselői hivatalos levelet küldtek a külkereskedelmi kamarának, amelyben kijelentették, hogy nem lesznek képesek eleget tenni a megnövekvő igényeknek - mondta el Anamelia Seyffarth, a kamara egyik képviselője az adócsökkentés bejelentésekor.

Brazília a világ negyedik legnagyobb sörfogyasztó országa és a következő, 2014-es futball-világbajnokság házigazdája lesz.

A csaknem 190 millió lakosú országban a banki alkalmazottak kérésének is engedtek: így ők azokon a napokon, amikor a brazil csapat meccseit élőben közvetíti a televízió, korábban elmehetnek a munkahelyükről.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×