eur:
389.38
usd:
362.64
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mourinho: Az én Realom nem majmol majd senkit

Most nyaralni megyek, majd Spanyolországban fogok dolgozni a Real Madridnál - mondta José Mourinho szerda este Milánóban, miközben a spanyol fővárosban a királyi klub elnöke, Florentino Pérez bejelentette a portugál tréner érkezését.

A hivatalos megfogalmazás szerint a kétszeres BL-győztes edző azt követően írja alá szerződését Madridban, amint az Interrel kötött megállapodása megszűnik. A kék-feketékhez 2012-ig köti szerződés Mourinhót, amelyből 16 millió euróért lehet kivásárolni a trénert, és az összegre az Inter elnöke, Massimo Moratti igényt is tart. Az olasz sajtó azonban úgy tudja, egy becsületbeli egyezség szerint a BL-siker esetén a kivásárlási záradék semmissé válik, márpedig múlt szombat Európa trónjára ülhetett le a milánói alakulat.

Mourinho az AS című spanyol lapnak már azt nyilatkozta, az általa vezetett Real nem fog utánozni senkit, önálló identitása lesz, és jól fog futballozni. A játékrendszerről egyelőre annyit mondott, hogy várhatóan négy védővel fog szerepelni a csapat, a középpálya rombusz alakú vagy háromtagú lehet, utóbbi esetben pedig három támadóval rohamoznak.

Azt ígérte, fanatikusan és alázattal fog dolgozni Madridban is, ahogy azt eddigi csapatainál is tette, de a siker érdekében meg kíván változtatni pár dolgot, például zárt edzéseket vezetne be.

Közben az egyik olasz lap közzétett egy szombat éjjel, a Bajnokok Ligája döntője után készített videófelvételt, amely bizonyítja, hogy Mourinho nem könnyű szívvel hagyja el az Intert. A 2-0-ra megnyert finálé után a tréner beszáll egy autóba, majd néhány méter után kipattan belőle, visszamegy a csapatbusz mellett ácsorgó Marco Materazzihoz, megöleli, majd egymás vállán zokognak.


A szerdán menesztett tréner, Manuel Pellegrini búcsúzóul nem kímélte a klubvezetést. A chilei edző azt mondta, Pérez elnök hozta a klubhoz, de augusztus óta nem beszéltek. Emellett nem volt beleszólása az igazolásokba, és hiába ragaszkodott volna ahhoz, hogy Arjen Robben és Wesley Sneijder a klubnál maradjon, az elnök eladta a két hollandot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×