eur:
390.94
usd:
366.8
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Miskolc Rali: ifj. Tóth és Herczig éjjeli száguldása dobogót ért - képekkel

Az első napi tetemes hátrány ellenére az ifj. Tóth-Tagai páros az éjjeli gyorsaságikon igencsak megszorongatta a bajnoki címvédő Aschenbrenner "Asi"-Pikó párost. Az országos ralibajnokság idei második futama éjszakai gyorsaságikkal ért véget.

A pénteki prológ után már a bajnoki éllovas Aschenbrenner "Asi" György állt az élen, őt Turi Tamás követte 0,3 másodperces hátránnyal. A harmadik helyen Herczig Norbert, a negyediken Kazár Miklós állt. Ifj. Tóth János az ötödik, Turán Frigyes a hetedik helyről várhatta a folytatást.

A szombaton megrendezett hat gyorsaságiból (az eredetileg nyolcból kettőt törölni kellett) Asi négyet, Turi és ifj. Tóth egyet-egyet nyert meg. A hatodik gyorsasági után Asi 9,7 másodperces előnyt megtartott a napközben már 15 másodpercre is lemaradó Turi Tamással szemben. A harmadik helyre az ifj. Tóth-Tagai páros jött fel, megelőzve Herczig Norbertet.

A rali 2-esek versenyében az egyik versenyző elsodort egy tiltott helyen ülő nézőt, akit lábsérüléssel vittek kórházba.

Szombaton délután szerviz és pihenő várt a csapatokra, majd este tíz óra után a mezőny újból elindult, hogy éjszaka teljesítse a záró szakaszokat.

Az első éjjeli gyorsaságin ifj. Tóth volt a leggyorsabb, 5 másodpercet hozva Asin és 6-ot Turiékon.

A második éjjeli gyorsaságin a Herczig-Baranyai páros győzött, ifj. Tóth, Turi és Asi előtt. Az összetettben így maradt Asi és Turi közt a 10 másodperces különbség, ifj. Tóth azonban 1 másodpercen belülre került a második Turi-Nándi pároshoz képest.

{{keretes_cim}}

1. Asi-Pikó (Mitsubishi Lancer EVO IX.) 40 pont
2. ifj. Tóth-Tagai (Peugeot 207 S2000) 27 pont
3. Turi-Nándi (Mitsubishi Lancer EVO IX.) 25 pont

A harmadik éjszakai gyorsaságira éjjel 2 után került sor. Ezen a szakaszon ismét Herczigék nyertek, ifj. Tóth a második (+0,2 mp), Asi az ötödik(+6,9 mp), Turi a hetedik (+10,4 mp) időt autózta.

Az összetettben ezzel Asi mögé ifj. Tóth zárkózott fel a második helyre, mindössze 3,4 másodperces hátránnyal. Turiékat még Herczig is megelőzte, aki 3 másodpercre zárkózott fel az ifj. Tóth-Tagai páros mögé.

Az utolsó gyorsaságin aztán az Asi-Pikó páros bebiztosította győzelmét, 1,9 másodpercet megőrizve előnyükből az ifj. Tóth-Tagai kettőssel szemben. A Herczig-Baranyai páros a harmadik, a sokáig dobogós helyen autózó Turi-Nándi kettős a negyedik helyen végzett.

Az országos bajnokság május 21-23. között folytatódik, a Salgó Ralival.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×