eur:
389.55
usd:
361.91
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Dárdainak menekülnie kellett a felbőszült Hertha-szurkolók elől - videóval

Menekülnie kellett Dárdai Pálnak, a Hertha BSC új rekorderének a mérkőzés utáni nyilatkozatát megszakítva. A magyar középpályás a szombati, Nürnberg elleni 2-1-re elveszített mérkőzés után éppen nyilatkozott a televíziónak, amikor körülbelül száz randalírozó, felbőszült Hertha-"szurkoló" az Olimpiai Stadion gyepére rohant.

A vandálok vascsövekkel, botokkal felfegyverkezve rohantak a gyepre, miközben a magyar középpályás éppen arról beszélt, hogy bár az első félidőben jól játszott a csapata, immár csak a csoda segítheti a bennmaradáshoz. Ám ameddig a matematikai esély megvan, harcolni, küzdeni kell érte.


A Nürnberg játékosai, akárcsak a hazaiak életüket féltve bemenekültek az öltözőbe. Michael Preetz, a volt válogatott csatár, a Hertha sportigazgatója, a könnyeivel küszködött. Siratta az esélyeket, s a szurkolókkal végleg elromlott kapcsolatot.

A német lapok nem kímélték a szurkolókat, s megemlítették, hogy a Hertha, amelynek nyolcpontos hátrányt kellene az osztályozóhoz is ledolgoznia, "kettős vereséget" szenvedett szombaton.

A mérkőzés lefújásakor körülbelül 100, többnyire csuklyás, magát szurkolónak tartó fiatal botokkal, illetve zászlórudakkal "felfegyverkezve" behatolt a pályára, és üldözőbe vette az ellenfél játékosait, akik kétségbeesetten menekültek az öltözőkbe. A randalírozásnak végül a biztonsági személyzet, illetve a kivezényelt rendőrök vetettek véget. Az összetűzésekben 6 rendőr könnyebben megsérült, mintegy 30 fiatalt őrizetbe vettek.

A történtek folytatásaként a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) már közölte, hogy napirendre tűzi az esetet. Az újságok szerint a Hertha jelentős pénzbüntetésre számíthat, és szinte bizonyos az is, hogy legkevesebb egy otthoni találkozót zárt kapuk mögött kell lejátszania.



Ami pedig a pályán elszenvedett vereséget illeti, az 1-2 sajtóértékelések szerint minden bizonnyal végérvényesen megpecsételte az egy évvel ezelőtt még a bajnoki címre is esélyesnek tartott berliniek sorsát. A Hertha 8 ponttal lemaradva az osztályozóktól, és 5 ponttal az előtte álló Freiburg mögött áll a tabella utolsó helyén.

Általános megítélés szerint a német főváros kedvenc csapatán már csak a csoda segíthet. Bár matematikailag még van némi esélye a bennmaradásra, a katasztrofális szereplés, illetve a hazai pályán elszenvedett sorozatos vereségek után erre szinte már senki nem fogad.

Vasárnapi hírek szerint egyébként az elnökségben mind többen sürgetik a csapat benntartására az elmúlt év végén szerződtetett Friedhelm Funkel edző azonnali menesztését.

A szombat délutáni mérkőzés - ráadásul magyar szempontból - egyetlen "pozitívuma" az volt, hogy a berlinieknél immár 13 éve szereplő Dárdai Pál történelmet írt a klub fennállásában. A magyar válogatott középpályás ugyanis 281. alkalommal öltötte magára a kék-fehérek mezét bajnoki találkozón, és ezzel a Hertha legtöbbet szereplő játékosa lett. A korábbi rekordot - 30 éven át - 280 mérkőzéssel a jelenleg 57 éves Michael Sziedat tartotta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×