eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Illegális lehet az új Forma-1-es pontrendszer

A tekintélyes Auto Motor und Sport értesülései szerint illegális lehet a Forma-1-ben jövőre bevezetésre kerülő új pontszámítási rendszer, mert a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIFA) és a csapatok a javaslat meghozatalakor nem követték az új Concorde-egyezményben foglalt eljárási rendet.

A világbajnoki sorozatot szabályozó dokumentum ugyanis rögzíti, hogy az F1-es bizottság tagjai - az istállók, a kereskedelmi jogokat birtokló Bernie Ecclestone, valamint a FIA és a gumiszállító képviselői, a szervezők és a szponzorok - kizárólag olyan kérdésekben tehetnek javaslatot, amelyhez a Sport- és Technikai Munkacsoport is hozzájárult.

A Motorsport Világtanács a múlt pénteken fogadta el a bizottság ajánlását, amely szerint a következő szezontól kezdve az első tíz helyezett versenyzőt pontoznák, sorrendben 25-20-15-10-8-6-5-3-2-1 elosztásban. Eddig az első nyolc helyezett kapott pontot, 10-8-6-5-4-3-2-1 megoszlásban.

Az AMS szerint az új rendszer a szurkolók körében is elégedetlenséget váltott ki, és felmerült a kérdés, hogy kinek állt érdekében a leginkább a pontosztás megváltoztatása. Az Auto Motor und Sport azt írta, hogy az új rendszer nem jelent nagy változást, mert a régi számítás szerint egy második és egy hetedik pozícióért járó pontokkal (8+2) ugyanannyit lehetett összegyűjteni, mint egy győzelemmel (10), s ez jövőre sem lesz másképp (20+5=25).

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×