eur:
392.82
usd:
368.08
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Vancouver 2010 - Letette az esküt a magyar csapat

Letette az esküt a jövő februári, vancouveri téli olimpiára induló magyar csapat szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlésén.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók részéről Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea, Darázs Péter és Knoch Viktor, a műkorcsolyázóktól Sebestyén Júlia, valamint a Hoffmann Nóra, Makszim Zavozin jégtáncpáros, továbbá az alpesi síelő Berecz Anna és Döme Zsófia, a sífutó Tagscherer Zoltán, Bene Márton és Viczián Vera tett fogadalmat.

Zavozin ötkarikás részvétele egyelőre kétséges, mert az amerikai-orosz sportoló magyar állampolgársági kérelme még a köztársasági elnök aláírására vár. Ha nem kapja meg az állampolgárságot, akkor a tartaléknak jelölt Nagy Zsuzsanna, Fejes Máté páros utazik Kanadába.

A magyar olimpiai delegációt Molnár Zoltán, a MOB főtitkára, az egészségügyi csapatot pedig Berkes István, a Sportkórház korábbi igazgatója vezeti majd.

A szombati közgyűlésen az eskütételt követően Gyulay Zsolt, a MOB alelnöke adott tájékoztatót a 2010-ben első alkalommal, Szingapúrban sorra kerülő ifjúsági olimpiáról. Az augusztus 14-26. között rendezendő eseményre 205 ország 3600 versenyzőjét várják, akik 26 sportágban mérik majd össze tudásukat. A magyar sportolók eddig 23 kvótát szereztek, de jövőre még folytatódnak a kvalifikációs viadalok, amelyeken további indulási jogokat lehet kiharcolni.

A közgyűlés zárásaként adták át a MOB Érdemérmeit. Schmitt Pál, a MOB elnöke Kozári Józsefnének, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) korábbi elnökének, pontozóbírónak, Császári Attilának, a MOB korábbi alelnökének, az öttusa szövetség főtitkárának, Gémesi Györgynek, a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) elnökének, Füleky Andrásnak, a vívószövetség igazgatójának, valamint Ruza Józsefnek, az úszószövetség főtitkárának nyújtotta át az elismerést.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×