eur:
389.28
usd:
362.67
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Új pontszámítási rendszer a Formula-1-ben

Új pontszámítási rendszert fogadott el a Formula-1-ben a Nemzetközi Automobil-szövetség. Ennek alapján a futamgyőzelemért 25 pont jár majd a jövő évtől, és az első 10 versenyző kap pontot.

A Nemzetközi Automobil-szövetség és a csapatok javaslatára a Motorsport Világtanács megváltoztatta a Formula-1-es világbajnoki sorozat pontrendszerét.

A jövő évtől a futamgyőzelemért 25 pont jár majd, a második 20-at, a harmadik 15-öt kap. Az eddigi nyolccal ellentétben az első tíz versenyző kap pontot, a negyedik 10-et, míg a tizedik egyet.

A változtatásra azért volt szükség, mert jövőre immár 13 csapat 26 versenyzője indul az F1-ben, ami 1995 óta a legnagyobb létszám a száguldó cirkuszban.

A Világtanács a versenynaptárban is eszközölt módosítást, amely szerint az Abu-Dzabi Nagydíj lesz az idény utolsó futama a korábban kijelölt Brazil Nagydíj helyett. A dél-amerikai viadalra a befejező verseny előtti hétvégén kerül sor. Ismét lesz új helyszín a naptárban, a Koreai Köztársaságban ugyanis jövőre rendezik meg az első Forma-1-es futamot. A szezon Bahreinban rajtol március 14-én

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×