INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Futball bundabotrány: nyomozást indított az NNI

InfoRádió / MTI
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) feljelentésére hivatkozva a büntetőeljárást felügyelő ügyészség kedden utasítást adott a nyomozás megindítására az utánpótlás válogatott három tavalyi mérkőzése kapcsán - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

Az NNI szerdai közleménye szerint a nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik, vesztegetés megalapozott gyanúja miatt.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a sajtóban megjelent adatok, nyilatkozatok alapján december elsején az NNI gazdaságvédelmi főosztálya feljelentés-kiegészítést rendelt el, majd ezt követően az MLSZ is feljelentést tett az irodánál, többek között az utánpótlás-válogatott három tavalyi mérkőzése miatt. Az MLSZ feljelentését a Nemzeti Nyomozó Iroda az előző eljárással egyesítette.

A Nemzeti Sport múlt hétfőn közölte két utánpótlás-válogatott labdarúgó, Somodi Bence és Pintér Ádám nyilatkozatát, akik elismerték, hogy megpróbálták őket megvesztegetni válogatott összecsapások előtt.

Eszerint Somodit a 2008. október 15-ei, Szlovákia elleni U20-as Alpok-Adria Kupa-találkozót megelőzően, Pintért pedig a 2008. szeptember 7-ei, Szerbia elleni U21-es Eb-selejtező előtt keresték meg.

A szlovákok 4-1-re, a szerbek 8-0-ra nyertek. A lap szerdai számában szólalt meg Présinger Ádám, aki arról beszélt, hogy őt is megkeresték a szlovákok elleni Alpok-Adria Kupa-meccs előtt, de társaihoz hasonlóan elutasította az ajánlatot.

A címlapról ajánljuk