eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Két legjobbja nélkül szerepel Kínában a magyar válogatott

Két legelismertebb játékosa nélkül szerepel a magyar női kézilabda-válogatott a kínai világbajnokságon. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttesére már a csoportkörben három nehéz mérkőzés vár.

Szombaton Tunézia ellen kezdi meg világbajnoki szereplését a magyar női kézilabda-válogatott az év utolsó nagy csapatsporteseményén, Kínában. A világbajnokság csoportkörében sorrendben Chile, Románia, az olimpiai bajnok Norvégia, végül pedig Japán vár Tóth Tímeáékra Szocsouban.

A Vác rutinos balátlövője mellett a győri balszélső, Vérten Orsolya számít a nemzetközi porondon igazán tapasztaltnak, az együttes nagy része fiatalokból áll, többségük nem szerepelt a tavaly augusztusi pekingi olimpián sem.

A nagy hiányzók között van a súlyos sérülése után néhány hét múlva visszatérő Görbicz Anita, illetve a 2000-es évek első számú magyar kapusa, Pálinger Katalin is. Nem utazott el a vébére a vizsgáira készülő Hornyák Ágnes, illetve Szamoránsky Piroska és Vincze Melinda sem. A beállós még nem teljesen egészséges, míg a szélsőnek két héttel ezelőtt eltört a keze egy felkészülési mérkőzésen.

A magyar válogatott az elmúlt években többnyire a legjobb hat közé kerülést tűzte ki célul, ezt már két éve, Franciaországban sem sikerült végrehajtani, akkor nyolcadik lett, majd egy évvel ezelőtt, a macedóniai Európa-bajnokságon is ezt a helyet szerezte meg.

A két esemény között, a pekingi olimpián Hajdu János szövetségi kapitány vezetésével a negyedik helyig jutott az együttes, érmet világversenyen legutóbb 2005-ben, Németh András irányításával szerzett, az oroszországi vébén harmadik lett.

Szakértők szerint erre most nincs esély, Mátéfi Eszter szövetségi kapitány csapatának az elsődleges célkitűzés a legjobb 12 közé kerülés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×