eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

"Nem vallottunk szégyent a Liverpool ellen"

Már a negyedik percben vezetést szerzett a Liverpool a Debrecen ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti, ötödik fordulójában, és végig sikerült megtartania előnyét. A hajdúsági együttes játékosai szerint kemény mérkőzés volt az angolok elleni, de nem vallottak szégyent az egygólos vereséggel.

"A pontszerzés is sikerülhetett volna, a második félidőben, két csatárral többször ott tudtuk tartani a labdát az ellenfél kapuja előtt, helyzeteink is voltak" - mondta az InfoRádiónak Rudolf Gergely, a Debrecen labdarúgója azután, hogy csapata a Puskás Ferenc Stadionban 1-0-ra kikapott a Liverpooltól a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így kvartettje utolsó helyén végzett és kiesett.

A támadó szerint a mérkőzés holland játékvezetője a liverpooliakat védte, és nem adott meg a hajdúságiaknak egy egyértelmű tizenegyest. "Nem érzem úgy, hogy emiatt kaptunk volna ki, persze ez is hozzájárul egy meccshez; talán más lett volna az eredmény, talán nem, nem érdemes már ezen filozofálni" - jegyezte meg.

Nem okozott meglepetést a Liverpool a Debrecennek: eddig is tudták, hogy nagyon jól szervezett, összeszedett, remek játékosokból álló együttes - fűzte hozzá Rudolf Gergely, aki szerint nem vallottak szégyent az egygólos vereséggel.

Kemény volt

"Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, és az is volt" - mondta az InfoRádiónak Kiss Zoltán, a Debrecen középpályása. A játékos hozzátette: fájó, hogy a kilencvenedik percben adódott helyzetet - a meccsen talán a legnagyobbat - nem sikerült kihasználniuk, hiszen nagyon nagy élmény lett volna számukra döntetlennel búcsúzni.

Az első félidőben látszott a debreceniek játékán, hogy a biztonságra törekszenek, részben ezért sem sikerült több lehetőséget kialakítaniuk. A második játékrészben, amikor már két csatár volt a pályán, valamelyest változott a kép, és néhány helyzetet is kidolgoztak - magyarázta Kiss Zoltán.

A középpályás nem érezte, hogy a Liverpool megszenvedett volna a győzelemért; mint mondta, önmagáért beszél, hogy a labdabirtoklás 65-35 százalék körül alakult az angolok javára. Megjegyezte: a csoportkör utolsó meccsén, Lyonban is kemény csatára számít.

Bosszantó

Nagyon bosszantja Mészáros Norbertet, hogy a Liverpool már a negyedik percben gólt szerzett, és előnyét a meccs végéig sikerült megőriznie. Egy ilyen korán kapott találat nem csak Debrecent, de egy világszintű csapatot is visszavetne, nehezebb ilyenkor felvenni a mérkőzés ritmusát, ami jól látszott az első tizenöt-húsz percben mutatott játékon - magyarázta.

A mérkőzés előtt a védő nem lett volna elégedetlen egy 1-0-s vendéggyőzelemmel, de az utolsó néhány perc helyzeteire visszagondolva ő is azt mondta: fantasztikus élmény lett volna, ha döntetlennel tudnak elbúcsúzni a közönségtől és a Bajnokok Ligájától.

A legkeményebb ellenfél a csoportban Mészáros Norbert szerint az elsőségért harcoló Lyon volt és lesz. Megjegyezte: a tisztes helytállásban bíznak.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×