eur:
394.05
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Bizonytalan Talmácsi csapatának helyzete

A Honda-erőforrások kötelezően előírt használata miatt megszünteti a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 kcm-es kategóriáját jövőre felváltó Moto2-es programját az Aprilia, amellyel Talmácsi Gábor gyári pilótaként november elején kötött szerződést. Az információt a magyar motoros menedzsmentje sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

A gazdasági világválságra való tekintettel az új géposztályban minden motorkerékpárt Honda motorokkal és Dunlop gumikkal kell ellátni, amit az Aprilia hírnevéhez méltatlannak talál.

"Az olasz és európai piacon vezető szerepet betöltő Aprilia csoport szerint értelmetlen, és a cég hírnevét hátrányosan befolyásolja egy olyan versenysorozatban való részvétel, amelyben az összes istálló arra van kényszerítve, hogy egy másik gyár erőforrásait használja" - áll az olasz vállalat keddi közleményében.

A Marca című spanyol sportnapilap internetes kiadása szerint az Aprilia döntése öt Moto2-es versenyzőt érint: Talmácsit és Andrea Iannonét (Speedup Aprilia Team), Mike DiMegliót és Julián Simónt (Aspar Team) és a saját csapattal induló Karel Abrahamot. Nekik új vázat kell találniuk az Aprilia helyett.

Talmácsi menedzsmentje november 7-én jelentette be, hogy a magyar motoros a Speedup Aprilia Team színeiben, gyári pilótaként, a Moto2 kategóriában versenyez 2010-ben. Ugyanakkor közölték azt is, hogy Talmácsi csapattársa az olasz Andrea Iannone lesz, valamint, hogy az Aprilia "december elején kétnapos tesztet szervez, s feltett szándéka a lehető legjobb technikai hátteret biztosítani két versenyzőjének."

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×