INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

A Loki lehet a Liverpool végzete

Infostart / InfoRádió
A Debrecen kedd este az utolsó hazai Bajnokok Ligája-mérkőzését játssza a Liverpool labdarúgócsapatával, amely Magyarországon még nem tudott nyerni. Mindkét együttesből kulcsjátékosok hiányoznak majd. Ha a Debrecen pontot szerez, kiejti angol riválisát.

Nagy dolog lenne a pontszerzés, de volt már arra példa, hogy Dávid legyőzte Góliátot, ehhez azonban nagyon össze kellene jönnie mindennek - mondta a Debrecen klubmenedzsere a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. A továbbjutás miatt a Liverpoolnak csak a győzelem elfogadható, nekünk az a feladatunk, hogy ebben megakadályozzuk, ha ezt elérjük, akkor már elégedettek lehetünk - mondta Herczeg András, aki ezúttal majdnem minden játékosára számíthat.

A kulcsjátékosok közül csak Leandro nem léphet pályára térdszalag-sérülés miatt, felépült viszont a válogatott keretébe is meghívott Mészáros Norbert, aki az ősz folyamán több fontos meccsen is hiányzott a Loki védelmének közepéből - jól mutatja ezt a kapott gólok száma is.

A Debreceni szurkolók joggal optimisták, hiszen csapatuk Liverpoolban csak 1-0-ra kapott ki, és jó teljesítménnyel mutatkozott be a BL csoportkörében. A Fiorentina ellen már többször is betaláltak a hajdúsági játékosok, így a drukkerek debreceni gólra, gólokra, és az első pont megszerzésére számítanak.

A csoportharmadik Liverpool nehéz helyzetét jól jellemzi, hogy a budapesti siker sem garantálja az "életben maradást", mivel az angolok előtt 5 ponttal vezető Fiorentina esetleges lyoni sikerével a budapesti eredménytől függetlenül bejuthat a legjobb 16 közé.

Gólzáport vár az ellenfél

Rafael Benítez, az angol együttes spanyol vezetőedzője gondolni sem akar debreceni pontszerzésre, több gólos győzelemben bízik. A gólzáporhoz azonban nagy szükség lenne az angol liga és a világ egyik legjobb támadójára, Fernado Torresre, akinek az ágyéksérülése azonban továbbra sem jött rendbe.

A spanyol Európa-bajnokhoz egyébként annyira ragaszkodik honfitársa, hogy ha a klub vezetői eladják, akkor lemond. Bár ha a Liverpool továbbra is olyan ütemben szórja el bajnoki pontjait, ahogy az utóbbi hetekben, és a BL-csoportból sem jut tovább, akkor neki mondanak fel.

Benítez dolgát könnyítheti, hogy várhatóan pályára lép az együttes legnagyobb sztárja és egyben csapatkapitánya, Steven Gerrard, aki néhány edzést is kihagyott az utóbbi napokban. Szintén ott lehet a Puskás Ferenc Stadion gyepén két, korábban sérült liverpooli védő, Daniel Agger és Glen Johnson is.A címlapról ajánljuk