eur:
394.06
usd:
369.21
bux:
65778.11
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Már Budapesten vannak a Liverpool sztárfocistái

Különgéppel érkeztek Ferihegyre ma délután FC Liverpool labdarúgó csapatának játékosai és kíséretük.

A 'Pool játékosai, köztük Steven Gerrard, Jamie Carragher, Pepe Reina és Dirk Kuyt kedden lépnek pályára a Debrecen ellen a Puskás Ferenc Stadionban. A magyarországi vendégszereplésre a Liverpool csapata egy 180 személyes Airbus A 321-est bérelt a bmi (British Midland International) légitársaságtól.

Az ötszörös Bajnokok Ligája győztes csapat tagjait, a játékosokat és a technikai személyzetet valamint Rafael Benitez edzőt a ferihegyi betonon Kam Jandu, a Budapest Airport brit nemzetiségű Légiközlekedési Igazgatója fogadta, aki történetesen maga is lelkes Liverpool szurkoló.

A Bajnokok Ligájában a Debrecen még szeptember közepén járt kint Liverpoolban. Akkor a magyar bajnok az Anfield Roadon, a Liverpool otthonában egygólos vereséget szenvedett.

Benítez: "Nincs más célunk, csak a győzelem"

Rafael Benítez, az FC Liverpool labdarúgócsapatának spanyol vezetőedzője gondolni sem akar az esetleges debreceni pontszerzésre, mindenképpen győzni szeretne a keddi, budapesti Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen.

"A sérültek miatt kicsit szűkebb kerettel kell dolgoznom, de ezzel együtt nincs más célunk, csak a győzelem" - kezdte mondandóját a Puskás Ferenc Stadionban hétfőn este megtartott sajtótájékoztatón.

A tréner hozzátette, hogy Daniel Agger és Glen Johnson felépült sérüléséből, elutazott Budapestre, és valószínűleg pályára is lép majd a Debreceni VSC ellen.

"Gerrardnak szüksége van egy kis pihenésre, kicsit fáradt, de úgy gondolom, hogy kedd estére már játékra kész lesz - folytatta a spanyol mester. - Ha megnézzük a csoportállást, láthatjuk, hogy valóban nehéz helyzetben vagyunk, de többször előfordult már velünk ilyesmi, és eddig mindig tudtuk, mit kell tennünk. Ezúttal nekünk csak a három pont jelenthet sikert."

Újságírói kérdésre elmondta, hogy véleménye szerint a már továbbjutott Lyon szintén győzelemre fog törekedni a Fiorentina ellen, mert a franciáknak minden szempontból jó lenne, ha a csoport élén végeznének.

"Azt gondolom, hogy a másik mérkőzésen mindkét együttes a három pont megszerzésére törekszik majd, de ez teljesen érthető, ugyanis mindkét gárda saját magáért, illetve a továbbjutásért harcol, ahogyan mi is."

Zárásképpen, szintén kérdésre reagálva a tréner megemlítette, hogy elégedettek a Liverpool tartalékcsapatában védő, az U20-as világbajnokságon bronzérmes magyar kapussal, Gulácsi Péterrel, de egyelőre megvan a második számú hálóőrük, aki Pepe Reina sérülése esetén védhet.A Loki megnehezítené a Liverpool dolgát

Herczeg András, a Debreceni VSC labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a legfőbb cél a keddi, budapesti Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen megnehezíteni a vendég Liverpool dolgát, kiszolgálni a közönséget, s mindent megtenni a pontszerzésért.

"Eddig is igyekeztünk a BL-találkozókon a lehető legjobb eredményt elérni, kihoztuk magunkból a maximumot, de ez sajnos egyszer sem volt elég a pontszerzéshez - mondta Herczeg a Puskás Ferenc Stadionban tartott hétfő esti sajtótájékoztatóján. - Nagyon jó lenne kedden este pontot szerezni, de tudjuk, hogy a Liverpoolnak most rendkívül fontos a győzelem, sőt ez az egyetlen elfogadható eredmény a számára a továbbjutást szem előtt tartva. Nem lesz egyszerű a feladatunk, de igyekszünk megnehezíteni a dolgukat, és mindent megtenni azért, hogy élvezetes, szórakoztató összecsapást láthassanak a nézők."

A tréner hozzátette, hogy Leandro térdszalagsérülése miatt nem játszhat, helyette Fodor Marcell futballozik majd a balhátvéd pozíciójában.

"Jó hír viszont, hogy Mészáros Norbert felépült, így rá mindenképpen számíthatunk a mérkőzésen" - folytatta Herczeg.

A szakember újságírói kérdésre elmondta, hogy a győzelem óriási eredmény lenne, de ehhez minden futballistának erőn felül kellene teljesítenie.

"Véleményem szerint a legfontosabb az, hogy kiszolgáljuk a közönségünket, és a játékosok emelt fővel hagyhassák el a pályát, függetlenül az összecsapás végeredményétől."

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×