INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Berendelték a magyar foci vezérkarát a nemzetközi szövetséghez

InfoRádió / MTI
Nyoni központjába rendelte az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a megvesztegetési botrányban érintett országok, köztük Magyarország nemzeti szövetségeinek képviselőit - vált ismertté Berlinben.

Az erről szóló hírt Theo Zwanziger, a német szövetség elnöke is megerősítette.

Az UEFA által összehívott rendkívüli találkozó szerdán 11 órakor lesz. A találkozón az érintett országok szövetségeit - köztük az MLSZ-t - tájékoztatják a bochumi államügyészség által a megvesztegetési botrányban eddig folytatott vizsgálatokról és ezzel kapcsolatban a további teendőkről tárgyalnak.

Serényi Péter sajtófőnök arról tájékoztatta az MTI-t, hogy megkapták a konzultációra szóló meghívót, amelyet a főtitkárnak címeztek, de mivel Bordás György szabadságon van, ezért Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgató, és Kisteleki István elnöki megbízásából az ügyben teljes jogkörrel bíró Horváth Péter elnöki titkár képviseli majd az MLSZ-t. Az UEFA tájékoztatása szerint a megbeszélés 11 órától 16 óráig tart majd.

A botrányban Németország mellett Belgium, Svájc, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szlovénia, Törökország és 13 mérkőzéssel Magyarország érintett. A magyar labdarúgás állítólag 13 gyanús mérkőzéssel szerepel a listán. Meg nem erősített hírek szerint az egyik érintett hazai klub az Újpest. A csapat vezetői és a játékosai az elmúlt napokban cáfolták a németországi hírt.

A címlapról ajánljuk